Un italian care a învățat perfect limba română: „Mi-am cumpărat cărți de Creangă și Caragiale”

Andrea Ripamonti este un tânăr poliglot italian care a învățat printre altele și limba poporului nostru pe care o vorbește în mod fluent. „Limba română este limba mea preferată”, a mărturisit el într-un video pe care îl puteți viziona mai jos.

Tânărul italian amintește în video despre frumoasa sa poveste de dragoste cu limba română și cu o fată la fel de frumoasă, tot din România, dar care din păcate nu i-a împărtășit dragostea: „Când am auzit-o vorbind m-am îndrăgostit pe loc și de fată și de limba română”, spune Andrea și deși o relație cu fata nu a fost să fie, legătura de suflet și interesul pentru vorba românească au rămas în mintea tânărului italian care a hotărât atunci să studieze limba poporului nostru.

A ascultat muzică în limba română, a studiat cu ajutorul dicționarelor, a învățat gramatica și să susțină un dialog în mod corect. Apoi, s-a decis să ne viziteze țara, în anul 2012 a mers în Transilvania, Bucovina și Maramureș, în 2017 a fost la București, Constanța și Timișoara. Pe lângă alte suveniruri pe care și le-a cumpărat din țara noastră, italianul și-a cumpărat și trei cărți pentru că „trebuie să citești în limba respectivă pentru a putea să o înveți mai bine”, ne sfătuiește el.

Printre cărțile alese de Andrea în limba română se numără „Amintiri din copilărie” de Ion Creangă și  „Momente și schițe” de I.L. Caragiale.

Tânărul italian și-a făcut și mulți prieteni români cu care vorbește pe rețelele de socializare în limba română, ceea ce îl ajută foarte mult să își aprofundeze cunoștințele și să dialogheze în mod corect. „Ce părere aveți, vorbesc bine sau nu limba română?”, își încheie videoclipul de prezentare Andrea Ripamonte.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Într-un alt video, Andrea arată tuturor motivele pentru care iubește România și pentru care se merită a fi cunoscută:

@rotalianul