Italian condamnat la închisoare în țara lui, lucra ca instalator în România. „Instalăm apparate de aier conditionat”

„Instalam apparate de aier conditionat esecutam predispositia pentru apparate civil si industrial.”

Anunțul de mai sus publicat în urmă cu 2 săptămâni pe site-ul Publi24.ro aparține cetățeanului italian Gianluca Tiberio, în vârstă de 36 de ani, care de câțiva ani era stabilit în România, mai exact în județul Satu Mare, unde a lucrat ca instalator la o firmă locală. Prea puțini sau poate chiar niciunul dintre românii noștri în ale căror case bărbatul italian a intrat pentru a face reparații știau că între anii 2007 și 2011 acesta a comis mai multe infracțiuni grave în țara natală.

Potrivit Chieti Today, Tiberio, care este originar din San Salvo, Abruzzo, a fost condamnat definitiv la 7 ani și 8 luni de închisoare pentru infracțiunile de jaf agravat, deținere ilegală de arme și furt, toate comise în localitatea menționată mai sus. În 2016 însă infractorul italian se pare că a reușit să fugă în România unde găsise un loc de muncă pe post de instalator și unde a trăit nederanjat acolo până de curând.

Gianluca Tiberio, 36 de ani, arestat în România, unde lucra ca instalator

În după-amiaza zilei de luni, 17 februarie 2020, în urma unei operațiuni comune a polițiștilor italieni și români care a dus la localizarea sa, Tiberio a fost pus sub arest și condus în închisoare, urmând ca în perioada următoare să fie extrădat de statul român în Italia unde va trebui să-și ispășească pedeapsa. Potrivit sursei citate, bărbatul italian trăia alături de soția lui într-un mic orășel din Satu Mare.

Distribuie acest articol