Italian condamnat la închisoare pe viață pentru moartea unei femei de origine română

Antonino Borgia, italianul în vârstă de 53 de ani care a omorât-o pe Ana Maria Lăcrămioara Di Piazza, pe data de 22 noiembrie 2019, a fost condamnat la închisoare pe viață. Tânăra era însărcinată și avea o relație clandestină cu Antonino Borgia, originar din localitatea Partinico.

Sentința a fost emisă de Curtea judecătorească din Palermo prezidată de Sergio Gulotta. Ana Maria avea 30 de ani când s-au petrecut faptele și locuia împreună cu familia la Giardinello, în provincia Palermo. Tânăra s-a născut în România și a fost adoptată de mică în Sicilia. Ea a fost urmărită pe stradă și apoi înjunghiată de cel care îi era amant și pe care vestea că era însărcinată l-a făcut să se transforme într-un monstru.

În dimineața de vineri, 22 noiembrie 2019, cei doi s-au întâlnit și au plecat apoi la bordul unei furgonete spre un șantier unde firma bărbatului italian executa unele lucrări. Odată ajunși la șantierul respectiv, cei doi au întreținut un raport sexual, apoi au început să se certe. În acel moment, bărbatul italian a scos un cuțit și a înjunghiat-o pe Ana Maria în zona abdomenului. Ea a încercat să fugă, dezbrăcată, dar Borgia a reușit să o prindă și a obligat-o să urce din nou în furgoneta lui. Bărbatul a promis atunci că o va duce la spital, dar pe drum au început din nou să se certe, iar el a lovit-o în cap cu un baston, apoi i-a tăiat gâtul cu cuțitul.

Doi trecători au observat cearta dintre cei doi și au anunțat carabinierii. Între timp, Borgia a reușit să ascundă trupul neînsuflețit al tinerei de origine română pe un câmp situat între localitățile Balestrate și Partinico. Carabinierii au descoperit cadavrul după câteva ore, pe care l-au găsit înfășurat într-o prelată, legat și ascuns sub niște ramuri de copaci pe un câmp agricol. Ulterior, militarii au descoperit și furgoneta în care a avut loc crima, apoi l-au arestat pe Borgia.

Până să fie arestat, bărbatul a avut timp să curețe furgoneta, să ia micul-dejun și să onoreze câteva întâlniri de lucru. După prânz, criminalul a mers chiar și la frizer. Odată arestat, bărbatul italian și-a recunoscut crima și a povestit anchetatorilor cum s-au desfășurat evenimentele și de ce a ucis-o pe Ana Maria Lăcrămioara di Piazza.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul