Italian confundat cu un român și declarat mort într-un accident, deși era în viață

Un italian în vârstă de 44 de an, a fost confundat cu un român care a murit în urma unui accident cu scuterul sâmbătă după-amiază, 17 septembrie, în cătunul Sasso Morelli, care aparține de localitatea Imola din provincia Bologna (Emilia-Romagna).

„Eu? Sunt în viață și mă simt bine, cu toate că în urmă cu câteva ore deja îmi programau funeraliile”, a spus italianul în mod ironic, la adresa celor care au identificat în mod greșit victima.

Emanuele Assirelli, domiciliat în Lugo, își exprimă regretul pentru accidentul în care Alexandru, un muncitor român în vârstă de 42 de ani și-a pierdut viața, dar acum cere ca cei care au greșit să plătească. „O neglijență paradoxală și un schimb de identitate care mi-au provocat disconfort emoțional mie și rudelor mele”, a spus bărbatul.

„Chiar și acum mă sună lumea și îmi spune, ah, deci ești în viață… Părinții mei au riscat să se îmbolnăvească, la fel și fosta mea soție. Anumite greșeli nu se pot face, suntem gata să depunem plângere împotriva celor care au greșit”.

Cum s-au întâmplat faptele care au dus la schimbul de identitate

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Alexandru, 42 de ani, muncitor român angajat la ferma familiei lui Emanuele, a aflat în urmă cu câteva zile că italianul este pe cale să-și vândă vechea motocicletă, o Honda 125. „M-a sunat prin fratele meu – povestește Emanuele – și mi-a spus că de îndată ce v-a lua salariul cumpără el scuterul.”

Vineri, 16 septembrie, Alexandru s-a întâlnit cu Emanuele și au mers împreună pentru a trece scuterul pe numele românului nostru.

A doua zi, sâmbătă, conaționalul nostru s-a prezentat în jurul orei 16:30 pentru a-și lua scuterul, dar numai după câteva sute de metri parcurși cu el a pierdut controlul vehiculului, a părăsit carosabilul și s-a prăbușit în canalul adiacent străzii Via Sguazzaloca. În urma impactului puternic, Alexandru a decedat la locul accidentului.

În acel moment, s-a efectuat identificarea greșită. În documentele scuterului era încă numele italianului, de aceea carabinierii au crezut că victima se numea Emanuele Assirelli, când de fapt era cu totul o altă persoană. A fost avertizată fosta soție a italianului, care a lăsat copilul la o vecină și s-a grăbit să ajungă la locul accidentului convinsă că fostul său soț a decedat. La scurt timp au fost informați și părinții bărbatului, fratele și unchiul său. Ajunși cu toții la locul tragediei, nu mică le-a fost mirarea când au văzut că bărbatul declarat mort nu era Emanuele.

Acesta povestește: „Sâmbătă seara m-a sunat unchiul meu, a fost încântat să mă audă și nu înțelegeam de ce. Mi-a spus: Vino încoace, s-a produs o încurcătură. Când am ajuns era acolo o ambulanță și toate rudele mele plângeau.” De data aceasta, însă, lacrimile au fost de bucurie.

Despre muncitorul român mort în accident, italianul a spus: „Alexandru a fost un om deosebit și un foarte bun muncitor. Regret enorm ce i s-a întâmplat”. El a mai adăugat: „Vom evalua situația cu un avocat și vom depune o plângere împotriva celor care au greșit”.