Un italian cu 8 clase se dădea drept medic în România și efectua operații estetice

Un italian fără studii de specialitate se dădea drept medic în România şi chiar participa la operații. Bărbatul cu doar 8 clase absolvite a primit în Italia o condamnare de un an şi jumătate cu suspendare, pentru o infracțiune asemănătoare. Din martie 2018, italianul a operat în București, în nu mai puțin de patru clinici: Euromedical, Prestige, MH Medical Group și Monza, scrie Libertatea.

Bărbatul din Italia are doar opt clase absolvite și în România se dădea drept chirurg plastic

În Italia, Matthew Mode (Matteo Politi – numele real) a fost condamnat pentru că a furat identitatea unui cunoscut medic și a pretins că este cardiolog. În țara noastră, italianul se dădea drept chirurg plastic.

Asistentele au observat în sala de operație însă, că acesta nici măcar nu știa să se spele pe mâini și să-și pună mănușile în mod corespunzător.

A fost făcută o sesizare la DSP și la Colegiul Medicilor și a început o anchetă. În plus, a fost demarată și o anchetă penală de către procurorii de la Parchetul General.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

El a susținut chiar că a absolvit prestigioasa Johns Hopkins University School of Medicine din SUA, când în realitate ultima meserie documentată este cea de valet de parcare

Bărbatul a păcălit un spital spunând că a luat avizul de la Ministerul Sănătății și că îl va aduce și pe cel de la Colegiul Medicilor, care nu ar fi fost eliberat pentru că e aglomerație.

Direcției de Sănătate Publică a Capitalei nu a explicat încă avizul oferit medicului închipuit.

Președintele Colegiului Medicilor din România a spus pentru Digi24 că va fi făcută o anchetă extinsă, împreună cu DSP, pentru a vedea dacă mai sunt și alți medici străini în această situație.

Italianul Matthew Mode (Matteo Politi) are doar 8 clase absolvite și în România se dădea drept chirurg plastic

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20