Italian dat dispărut de familie, găsit mort după 20 de zile. A fost ucis de soție și copii

Ciro Palmieri, în vârstă de 43 de ani și rezident în localitatea italiană Giffoni Valle Piana, provincia Salerno din Campania, a fost dat dispărut de familia sa la data de 30 iulie 2022, motiv pentru care carabinierii au deschis o anchetă. Ceea ce au descoperit însă, după primele investigații, a șocat întreaga țară, subiectul fiind foarte dezbătut în presa din Peninsulă în aceste zile.

Ciro Palmieri, 43 de ani. Foto: ANSA

Potrivit presei din Italia, carabinierii au început să aibă dubii asupra faptului că bărbatul ar fi dispărut, așa cum a denunțat soția sa, Monica Milite, atunci când anumite detalii date de aceasta nu corespundeau cu realitatea. Din acest motiv, anchetatorii au decis să verifice înregistrările camerelor de supraveghere video instalate în casa familiei italiene, formată din soț, soție, un fiu de 18 ani, unul de 15 ani și altul de 11 ani.

Inițial, înregistrările din 29 și 30 iulie au fost găsite șterse de carabinieri, dar un specialist a reușit să le recupereze de pe dispozitivul de stocare, iar ceea ce au văzut anchetatorii în filmări le-a înghețat sângele în vene.

Imaginile arătau cum, de la o ceartă în familie, s-a ajuns la o crimă oribilă, soția și fii cei mai mari ai celor doi soți luând fiecare câte un cuțit și înjunghiind-ul pe bărbatul de 43 de ani de mai multe ori, chiar și când era la pământ deja. Totul sub privirile îngrozite ale fiului mai mic, de numai 11 ani.

Ulterior, imaginile arătau cum mama și cei doi fii ai săi au tăiat cadavrul în bucăți, pe care le-au pus în saci de plastic și le-au aruncat într-o prăpastie din munții situați în apropierea localității Giffoni Vale Piana.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Locul în care a fost aruncat cadavrul. Foto: La Repubblica

Odată adunate aceste dovezi incontestabile, carabinierii i-au arestat pe cei trei criminali, în timp ce copilul de 11 ani a fost dat în grija serviciilor sociale.

Femeia și cei doi fii ai săi au colaborat imediat cu forțele de ordine, le-au predat cuțitele și le-au indicat carabinierilor locul în care au aruncat cadavrul, acesta fiind recuperat ulterior din prăpastie de echipajele de pompieri.

Monica și fiul de 18 ani, Massimilano, au fost transferați imediat în penitenciar, în timp ce fiul de 15 ani al femeii a fost dus într-un institut special unde a fost interogat de procurorii de la Parchetul pentru Minori.

„Tata era bun și rău”, a spus băiatul, care nu a negat crima. El le-a spus anchetatorilor că Ciro o bătea des pe mama lui când se înfuria și spărgea tot în casă.

Parchetul privește acum spre trecutul familiei. Din investigațiile inițiale reiese că Palmieri a avut, în trecut, un ordin de restricție pentru a nu se mai apropia de casa familială, din cauza violenței domestice.

Monica i-a povestit și preotului din localitate despre chinurile la care era supusă. Aceasta îi spunea parohului că nici ea, și nici copiii, nu aveau voie să iasă din casă, nici măcar pentru a merge la biserică.

Cei doi soți mai au un copil împreună, în vârstă de 23 de ani, care locuiește la Milano și care s-a întors în aceste zile la casa părintească, dar acolo a mai găsit doar ecoul morții.

Copilul de 11 ani, în schimb, nu a scos nicio vorbă, mai precizează surse apropiate anchetei.

Luca Palmieri, fratele lui Ciro, recunoaște că bărbatul era violent cu soția sa. Foto: fanpage.it

„Ea (soția victimei – n.r.) mi-a spus că a plecat, nu s-a mai întors, că au venit să-l ia niște persoane suspecte…”, a declarat fratele lui Ciro Palmieri, Luca. Bărbatul recunoaște însă că acesta era violent cu familia sa.

„Nu justific și nu accept violența, dar să ajungi de la o palmă la o atrocitate de acest gen… eu cred că monstrul nu era fratele meu”, a conchis fratele victimei.