Italian de 70 de ani stabilit în Suceava, condamnat pentru pedofilie și șantaj. Se dădea drept un afacerist onest dar era un bătrân obsedat cu porniri pedofile

Elio Mele, cetățean italian de 70 de ani, originar din localitatea italiană San Pietro al Tanagro din provincia Salerno, s-a mutat în România acum 12 ani, după ce și-a cumpărat o casă în comuna Vadu Moldovei din Suceava, unde le povestea localnicilor că este un culegător profesionist de trufe și este interesat să deschidă o afacere în zonă.

În realitate, bărbatul găsise un teren fertil pentru a întreține relații sexuale cu femei mult mai tinere ca el, așa cum au demonstrat și imaginile obținute în urma perchezițiilor informatice la locuința italianului. O parte din aceste imagini avea conținut sexual explicit și au fost găsite și 17 fișiere video înregistrate de acesta în timp ce întreținea raporturi cu femei între 15 și 40 de ani, două dintre acestea fiind minore, relatează Monitorul De Suceava.

Elio Mele, cetățean italian de 70 de ani. Sursa: Monitorul de Suceava

Potrivit sursei citate, după ce s-a filmat în timp ce făcea sex cu aceste femei, bărbatul italian ar fi început să le și șantajeze. Una dintre înregistrările video găsite în posesia bărbatului îl arată pe acesta întreținând raporturi sexuale cu o minoră de numai 15 ani, scenele fiind înregistrate pe ascuns de bărbat. Ulterior, italianul a început să o șantajeze pe minora româncă, amenințând-o că dacă nu va continua să facă sex cu el, va face publice scenele înregistrate.

Procurorii DIICOT au descoperit că Mele le cerea femeilor să vină la el cel puțin o dată pe săptămână. Mai mult, la un moment dat italianul ar fi încercat și să semneze un contract cu una dintre tinere, contract scris de el, în care se stipula că fata va primi 200 de euro pe lună dacă va face sex cu el o dată pe săptămână.

Din anchetă reiese că fetele nu știau că sunt filmate iar bărbatul italian se pare că era ajutat de doi cetățeni români să găsească aceste tinere, aceștia fiind arestați și ei alături de Mele și ulterior condamnați pentru trafic de minori și proxenetism.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În acest dosar, Elio Mele a primit o condamnare cu închisoarea de 3 ani și 8 luni, cu executare, pentru comiterea a șase infracțiuni, printre care pornografie infantilă și șantaj, în timp ce cei doi bărbați români care îi aduceau fetele, Marius Ionel Gherman și Vasile Manolache, au fost condamnați după cum urmează: 3 ani, 9 luni și 10 zile de închisoare pentru Gherman și 8 ani de închisoare pentru Manolache.