Italian de 83 de ani care și-a pipăit nora, obligat să-i plătească 15.000 de euro despăgubire

Un pensionar în vârstă de 83 de ani din San Damiano d’Asti, provincia Asti din regiunea italiană Piemonte, a fost condamnat să plătească 15.000 de euro despăgubire nurorii sale după ce a pipăit-o.

Cu toate acestea, pedeapsa cu închisoarea a fost suspendată de judecători, cu condiția ca suma totală de despăgubire să fie plătită înainte ca sentința să devină definitivă.

Incidentul s-a petrecut în 2019, când bărbatul italian avea 79 de ani. Nora, o femeie de origine poloneză și în vârstă de 33 de ani la acea vreme, a mers la casa socrilor pentru a-i saluta după o vacanță petrecută în țara ei natală.

Pensionarul și-a întâmpinat nora singur în curte însă, asta în timp ce soția lui se afla în camerele de la etajul superior al casei lor.

La vederea femeii poloneze, relatează ziarul La Stampa, socrul nu s-a putut abține și a îmbrățișat-o puternic, apoi și-a lăsat mâna să alunece de la umeri până la fund.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

O atingere prelungită, care a durat câteva secunde și a făcut-o pe tânăra femeie să simtă cu claritate atât intenția pensionarului italian, cât și organul genital.

Nora s-a eliberat însă din brațele socrului și i-a reproșat imediat: „Ești un porc”, apoi și-a sunat imediat soțul, fiul bătrânului, care se afla la casa lor, tot în San Damiano.

Soțul a venit și el la casa părinților săi, dar a încercat să minimizeze situația, explicându-i femeii poloneze: „Ai înțeles greșit, tatăl meu e făcut așa, nu a vrut să te jignească”.

Nora nu a fost convinsă însă de această explicație și a decis să cheme carabinierii la fața locului pentru a denunța fapta.

Avocatul ei, Pierpaolo Berardi, a declarat ulterior: „Sunând la 112 a fost cea mai corectă acțiune. Nu existau martori oculari, iar soacra și soțul ei nu au crezut-o.

Dar mărturia ei a fost consecventă. Denunțarea imediată și clară a fost decisivă ca dovadă, chiar și în absența altor elemente”.

Pensionarul, reprezentat de avocatul Giuseppe Vitello, a încercat să se apere, susținând în fața judecătorilor că a fost doar „o îmbrățișare părintească”, dar care a eșuat.

Avocatul femeii poloneze a mai precizat: „Este important să subliniem suma compensației. De obicei, în cazurile de agresiune sexuală nepătrunsă, compensația nu depășește 5.000 de euro.

Cu toate acestea, societatea evoluează, iar magistrații recunosc gravitatea acestor incidente”.

Incidentul a distrus în cele din urmă și căsătoria bărbatului italian cu femeia poloneză, deoarece soțul a ales să îl creadă pe tatăl său.