Italian denunțat de concubina româncă pentru că a ascuns cadavrul mamei sale în dormitor pentru a-i lua pensia

„Mama ta ce mai face?”, l-a întrebat un prieten, printr-un mesaj trimis pe WhatsApp, pe Dante Edmondo Alberti, în vârstă de 50 de ani, originar din localitatea italiană Buccinasco, de lângă Milano.

„E bine, se află într-un azil de bătrâni”, a răspuns, tot prin mesaj, Dante.

Și totul s-ar fi terminat acolo, probabil, ca o simplă conversație între doi prieteni, dacă mesajul bărbatului italian nu ar fi fost văzut de concubina sa, Mihaela, o infirmieră de naționalitate română, în vârstă de 47 de ani, cu care locuia încă de anul trecut.

„Cum adică, mama ta e într-un azil de bătrâni?”, l-a întrebat Mihaela pe Dante, conaționala noastră știind chiar de la el că femeia a murit la data de 18 noiembrie 2019 și că a fost îngropată în provincia Reggio Emilia, din Emilia-Romagna, de unde este originară și unde familia ei ar deține un cavou.

Potrivit ziarului La Repubblica, care relatează incredibila întâmplare, românca mai știa și că mama bărbatului, Graziana Maria Delfina Chiari, a murit la 80 de ani, răpusă fiind de Alzheimer. De aceea nu mică i-a fost surpriza când concubinul italian i-a spus prietenului său că aceasta se află internată într-un azil de bătrâni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mihaela și Dante nu locuiau, însă, în casa acestuia din Buccinasco, unde a locuit și mama bărbatului. Casă despre care el i-a spus româncei noastre că a fost executată silit din cauza unor datorii. Cei doi locuiau în casa Mihaelei, situată într-o zonă izolată din localitatea Vidigulfo din provincia Pavia, în care conaționala noastră l-a primit cu toată încrederea, considerându-l o persoană normală. 

Cu atât mai mare, așadar, a fost dezamăgirea femeii, dar și teama de care a fost cuprinsă când a început să aibă dubii asupra sănătății mintale a concubinului ei. Motiv pentru care l-a încolțit cu întrebări până când bărbatul italian a cedat și i-a spus adevărul despre moartea mamei sale.

„Am vegheat-o puțin, apoi am pus-o în dulap”, a mărturisit Dante. „Nu știu de ce!”

Doar că știa foarte bine de ce: pentru a primi pensia bătrânei, circa 1 700 de euro pe lună, timp de doi ani de zile, de când a murit.

Mihaela a încercat să-l convingă pe bărbat să meargă la carabinieri și să le spună tot, promițându-i că îi va fi alături și că vor încerca să rezolve totul împreună. Dante i-a cerut, în schimb, să-i dea o lună de răgaz pentru a se gândi la ce poate face în această privință.

Amintindu-și totodată că, în urmă cu ceva timp, când făcea curățenie prin casă, a găsit un pistol care aparținea bărbatului italian, pe Mihaela a început să o cuprindă groaza că i s-ar putea întâmpla ceva și ei.

„Suntem într-un loc izolat, ne poate fi de folos dacă avem de-a face cu hoții”, i-a spus atunci Dante româncei, referitor la pistol.

În cursul zilei de sâmbătă, 16 octombrie 2021, când s-au întâmplat cele relatate mai sus, Mihaela i-a spus partenerului său de viață că iese să facă niște cumpărături. Dar, odată urcată în mașină, s-a dus direct la Poliție și a povestit totul forțelor de ordine.

- Continuarea după publicitate -

După ce au aflat cele relatate de românca noastră, oamenii legii au dat imediat buzna în casa din Buccinasco, care aparținea bărbatului italian, și au găsit cadavrul mamei sale într-un dulap din dormitor, învelit în saci de plastic și argilă.

Carabinierii în dormitorul pensionarei moarte, în care a fost găsit cadavrul. Foto: fanpage.it

Dante Edmondo Alberti a fost denunțat apoi în stare de libertate pentru ascunderea cadavrului și înșelătorie în dauna statului italian, iar conturile sale bancare au fost puse sub sechestru.

@rotalianul