Un italian despre Transilvania: „Un tărâm fantastic care devine magic în timpul iernii”

Francesco Biestro este un fotograf și un scriitor italian dar și un îndrăgostit de România și în mod deosebit de Transilvania, așa cum se declară. După o călătorie recentă în țara noastră, Francesco scrie: „Ador Transilvania și castelele ei medievale, este un tărâm fantastic!”

Originar din Revello, provincia Cuneo, din Piemonte, Francesco Biestro a inițiat o serie de călătorii în estul Europei în urma cărora prezintă aspecte din viața cotidiană a locuitorilor, explică mentalități, imortalizează imagini, ca apoi să povestească impresiile sale publicului larg pe blogul său și pe paginile Facebook și Instagram, documentate cu numeroase fotografii din locurile vizitate.

„Castele, castele și iarăși castele. Transilvania abundă de astfel de cetăți, de orașe fortificate și sate colorate”

În România, odată ajuns la București a plecat spre Transilvania iar după ce a vizitat castelele Bran, Brașov și cel de la Hunedoara, precum și zonele rurale ale regiunii unde a intrat în contact cu modul de viață al oamenilor de la satele prin care a poposit, italianul notează: „M-am aflat deodată în mijlocul a două epoci, suspendat undeva între secolul XXI și al XV-lea, cu primul care încearcă să-l împingă pe al doilea afară din scenă, dar cu cel din urmă care opune rezistență și nu se dă plecat. Am întâlnit pe șosele mașini de lux, camioane moderne dar și un număr destul de mare de căruțe trase de cai cu nări aburinde într-o dimineață rece de noiembrie.”, scrie italianul pentru universityequipe.com.

Pe pagina de Facebook a fotografului italian, denumită „Per il mondo zaino in spalla”, găsim un frumos album cu imagini din România care transmite o frumoasă invitație la a vizita România: „Aceste prime fotografii provin din minunata Transilvanie, un loc fantastic care devine și mai magic în timpul iernii!” „Ce minunăție!” comentează Selene, la care Francesco Biestro răspunde: „Știu! Iubesc enorm Transilvania!”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Castelli, castelli e ancora castelli.La Transilvania abbonda di questi oltre che di cittadelle fortificate e colorati…

Posted by Per il mondo zaino in spalla on Thursday, 22 November 2018