Bărbat italian găsește un portofel cu 1.250 de euro în el, aparținea unui tânăr muncitor român

Iese din casă în dimineața zilei de sâmbătă, 16 martie 2019, cu gândul să meargă în vizită la mama sa și mergând pe jos, pe pista ciclabilă din fracțiunea Arzerello a localității italiene Piove di Sacco din provincia Padova, vede un portofel pe care-l ridică de la pământ, iar când se uită în el găsește suma de 1.250 de euro.

Este vorba despre un bărbat italian de 61 de ani care inițial crede că cineva vrea să-i facă o farsă, dar, se uită în jurul său și nu vede pe nimeni. Decide astfel să caute prin portofel informații care să-l conducă la proprietarul care l-a pierdut, dar nu găsește nimic, în afara acelei sume de 1.250 de euro. Merge apoi pe drum, spre centrul localității și întreabă oamenii pe stradă, întreabă chiar și la ziare sau în magazine, dacă nu s-a plâns cineva că a pierdut portofelul, dar tot fără succes, cel care l-a pierdut pare a fi de negăsit.

Nereușind să găsească detalii despre proprietar, bărbatul italian se hotărăște atunci să meargă la carabinieri și să le predea lor portofelul, în speranța că va fi căutat măcar acolo și nu trece o oră de când dă portofelul militarilor, că în unitate intră un tânăr muncitor român de 22 de ani, cu ochii aproape în lacrimi, pentru a denunța pierderea portofelului.

Bărbatul italian predând portofelul carabinierilor. Sursa foto: Padova Oggi

Nu-i venea să creadă atunci când carabinierii i-au spus că portofelul său se află acolo și că toți banii erau încă în el. Tânărul nostru conațional se mutase de curând în localitatea Correzzola de lângă Piove di Sacco și a început să lucreze ca electrician pentru o societate din zonă, relatează ziarul local Padova Oggi. La sfârșitul săptămânii trecute, românul nostru a primit primul său salar, în numerar, fiindcă nu are încă un cont în bancă, dar nu a mai reușit să ajungă acasă cu banii în buzunar din cauza acestei mici neatenții care l-ar fi putut costa o lună de muncă.