Un italian despre România: „Această țară mi-a schimbat viața în bine, îi sunt recunoscător”

Un italian în vârstă de 31 de ani, Roberto Romeo, fotbalist la Gaz Metan Mediaș, a recunoscut într-un interviu acordat publicației Libertatea că România este țara care i-a schimbat viața și este fericit că a ales să trăiască pe meleagurile noastre mioritice. Bărbatul este căsătorit cu o româncă și are împreună cu aceasta o fetiță în vârstă de 3 ani și jumătate.

Soția Elena și fetița lor, Chloe, l-au transformat pe Romeo dintr-un tânăr „neliniștit” într-un bărbat de casă, soț responsabil și tată exemplar.

Originar din Calabria, a sosit în România cu 8 ani în urmă, iar părinții și prietenii săi priveau cu neîncredere decizia sa. „Ai mei erau șocați: «Păi cum, românii vin aici, la muncă, și tu te duci la ei? Tu ai minte?!»”, i-au spus când au aflat că se transferă la o echipă de fotbal din țara noastră.

Italianul nu a ascultat de nimeni, iar în țara noastră și-a construit o carieră de succes,, ca fotbalist la Mediaș, cu 148 de meciuri jucate, șase goluri și cinci assist-uri. Dar nu numai în fotbal i-a mers bine, în țara noastră a cunoscut-o pe Elena de care s-a îndrăgostit iremediabil și cu care a format o frumoasă familie, odată cu sosirea pe lume a fetiței lor, Chloe.

„În tinerețe, eram mai agitat, umblam stânga, dreapta, acum am o viață liniștită, în familie, nici nu mai ies, prefer să stăm acasă sau mergem în parcul de vizavi”, a mărturisit italianul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Ziceam că n-o să stau niciodată în viața mea aici (în România, n.r.)! Și am întâlnit-o pe ea, femeie cuminte, liniștită, care a știut să mă țină lângă ea. Suntem împreună de șase ani.”, a povestit bărbatul italian pentru sursa citată.

Roberto Romeo a confirmat faptul că că în planurile lui și ale soției sale există și posibilitatea de a se muta cu toții în Italia. „Optez pentru Italia 60 la sută, România – 40 la sută. În 2022 trebuie să luăm o decizie capitală pentru familia noastră. Eu sunt din Calabria, din sud, în România am o viață OK, dar trebuie să mă gândesc și la viitorul fetiței. Italia îi poate oferi o altă alternativă”, a spus italianul.

Deocamdată, „România e acasă, Italia a ajuns loc de vacanță. Acolo, merg de două ori pe an, mai mult timp, plus câteva zile în rest. Am tot zis să mai vizităm și alte țări, dar când se ivește ocazia, tot în Italia ajungem”, a mărturisit Romeo.

Bărbatul italian a recomandat românilor „să tragă unul pentru celălalt, să nu se mai vorbească de rău, să se susțină ca să crească. Oricum, România e în creștere. Sunt curios ce va fi peste 5-6 ani, cred că mai bine. Am încredere.”

„România este o țară deosebită. Eu fac comparație cu Italia. Italia e peste orice, la toate, serios. Dar mulțumesc din suflet României că am o familie, că am devenit un om mai serios, că fetița mea e de aici. O să mulțumesc mult toată viața mea acestei țări, m-a schimbat ca om”, a mai adăugat Roberto Romeo.

Articolul în întregime îl puteți citi aici.