Italian îndrăgostit de o româncă, înșelat cu 600.000 de euro. Femeia a fost dată în judecată

Un italian a pierdut 600.000 de euro după ce s-a îndrăgostit de o româncă care lucra ca dansatoare în Italia. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, femeia este acuzată că și-a însușit acești bani primiți de la bărbat pentru construirea unui centru SPA în județul Gorj. Cazul a ajuns în instanță, informează Adevărul.

Potrivit plângerii penale depuse de italian, acesta a cunoscut-o pe româncă în 2011 într-un club de striptease din provincia Treviso. Femeia era dansatoare în acel club și se dezbrăca contra-cost în fața clienților. Bărbatul a mărturisit polițiștilor că s-a îndrăgostit de româncă și a început să o ajute financiar când aceasta a părăsit clubul în care lucra și s-a întors în România.

„În toamna anului 2011 i-am dat 6.000 de euro întrucât mi-a spus că trebuie să se opereze la ochi. Apoi i-am dat aproximativ 10.000 de euro întrucât mi-a spus că trebuie să repare ferestrele la o casă. După ce a încetat să lucreze ca dansatoare s-a mutat în România, dar a mai venit de câteva ori şi a stat pentru câte două-trei zile. Eu i-am dat banii în mână. De asemenea, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, i-am trimis prin virament suma de 5.000 de euro întrucât aceasta dorea să aibă un mod de viaţă ridicat şi avea nevoie de bani pentru a se întreţine”, a declarat italianul în cursul anchetei deschise la plângerea sa.

Femeia i-a propus italianului să înființeze o firmă împreună în România care să administreze un centru SPA (denumire generală pentru activităţi de relaxare precum masaj, băi cu apă termală, sport, saună sau fitness) iar italianul a fost de acord. „Această propunere mi-a făcut-o încă din anul 2011, încă din luna august, când am fost împreună în concediu în Trentino”, a mai mărturisit italianul.

Italianul mai spune că la scurt timp după înființarea firmei, românca i-a spus că „doreşte să cumpere un autoturism BMW X6” și i-a cerut să îi trimită în contul personal 50.000 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Iniţial eu am cerut ca autoturismul să fie cumpărat pe numele firmei, întrucât în acel moment era administrator al firmei, însă mi-a explicat că din punct de vedere al taxelor era mai avantajos. Eu eram îndrăgostit şi am cerut-o de câteva ori în căsătorie, însă aceasta mi-a spus că doreşte să mai aştepte şi să mă cunoască mai bine”, a mai declarat italianul.

După înțelegerea referitoare la înființarea firmei, italianul a transferat în contul firmei deschise în România suma de 40.000 de euro în două tranzacții.

În continuare, sub pretextul că obține un curs valutar mai bun, românca i-a trimis italianului un alt cont, fără ca acesta să-și dea seama că era de fapt contul personal al româncei. Astfel, în acel cont italianul a transferat de-a lungul timpului, sub diferite pretexte invocate de româncă, echivalentul a peste două milioane de lei, în euro.

Din contul de euro, românca și-a transferat banii în contul în lei din care a transferat în contul firmei sub formă de creditare. Practic, prin această metodă, românca a devenit, pe banii italianului, finanțator al afacerii.

Bărbatul italian a declarat că „paguba” în defavoarea sa se ridică în total la peste 600.000 de euro.

Românca a fost dată în judecată de italian. Bărbatul se consideră victimă a unei înșelătorii, deoarece nu și-a dat seama că banii trimiși au ajuns în contul personal al femeii și nu al firmei 

În rechizitoriul de trimitere în judecată se arată că femeia a declarat că „nu a știut niciodată” că sumele primite de la italian „ar fi avut alt scop decât cel al folosirii în interes personal sau că ar fi avut altă natură și destinație diferită de cea a sumelor de bani primite și anterior înființării societății de la acesta”.

Ea a mai susținut că italianul nu i-a spus niciodată că banii sunt pentru finanțarea firmei, „ba din contră, îi spunea că trebuie să aprecieze gesturile sale întrucât o astfel de generozitate este rar întâlnită”.

Procesul va avea loc la Judecătoria Motru.