Italian înșelat cu 112.000 de euro de o femeie cu profil fals. Au avut o relație de 10 ani prin telefon

Andrea Scolari, un bărbat din Verona, a fost victima unei înșelăciuni sentimentale online, pierzând 112.000 de euro în peste zece ani de relație cu o femeie pe care nu a întâlnit-o niciodată în realitate.

De fapt, italianul a avut o relație „virtuală” cu un profil fals, care se dădea drept o femeie pe nume Jackie, avocată în Grecia, mamă singură și fost model. Profilul ar fi folosit imagini ale fotomodelului Irina SHayk.

În realitate, cei doi nu s-au întâlnit niciodată față în față, comunicând doar prin telefon.

Scolari a fost convins să trimită bani pentru a ajuta la tratamentul presupusei fiice bolnave a lui Jackie, intrând în datorii mari și riscând să fie evacuat din locuință.

Colegii săi, îngrijorați de situația sa financiară precară, au contactat emisiunea Le Iene, care i-a dezvăluit faptul că a fost înșelat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În zilele următoare, la tribunalul Scaliger, la cererea atât a procurorului, cât și a apărării, vor fi chemați să depună mărturie corespondentul și jurnalistul emisiunii de pe canalul Italia 1 care au efectuat ancheta TV, informează Corriere della Sera.

Se pare că profilul fals ar fi fost creat de Angelica Biffino, ex-cumnata sa, sora fostei soții a bărbatului italian

Femeia se confruntă în prezent cu acuzațiile de înșelăciune și substituire de persoană. Andrea Scolari, în cadrul procesului deschis la Tribunalul din verona îi cere daune de peste 160.000 de euro.

Captură de ecran 2024-03-14 153836
Fotomodelul Irina Shayk, Andrea Solari și fosta lui cumnată, Angelica Biffino. Sursa foto: Corriere della Sera

Avocatul ei, Gabriele Colasanti, susține că Angelica Biffino își va dovedi nevinovăția în fața instanței, în timp ce echipa sa de apărare, formată din experți în criminologie și investigații, promite să aducă la lumină adevărul prin dovezi concrete și analize tehnice.

Fosta cumnată a declarat că așteaptă cu nerăbdare „ „să poată explica în sfârșit în sala de judecată adevărul, pentru că nu am nimic de ascuns, sunt complet inocentă și aceste declarații ale mele vor găsi confirmare totală și plenară în instanță”.