Italian întors în weekend din România, diagnosticat cu coronavirus. Primul caz de infecție în provincia Rimini

Un bărbat italian în vârstă de 71 de ani care s-a întors din România în weekendul ce tocmai s-a încheiat a fost diagnosticat pozitiv la contaminarea cu noul coronavirus, scrie ziarul italian Il Resto del Carlino.

Bărbatul se pare că a fost într-o excursie în România de unde s-a întors la sfârșitul săptămânii trecute, fapt susținut de mai multe publicații locale pe lângă sursa citată, fără să fie precizată zona din țara noastră în care a călătorit acesta. În cursul zilei de luni, 23 februarie 2020, pensionarul italian acuza simptome de tuse și răceală și s-a prezentat așadar la secția Urgențe a spitalului din Cattolica, provincia Rimini, unde este rezident.

Luând în considerare situația, medicii au decis să-l transfere la spitalul Infermi din Rimini, iar acolo testele pentru coronavirus au dat rezultat pozitiv. Din cele relatate de presa locală reiese că viața pacientului nu ar fi în pericol pentru moment și starea sa de sănătate este destul de bună.

În regiunea Emilia Romagna, din care face parte și Rimini, sunt înregistrate până la această oră 23 de cazuri confirmate de infecție cu coronavirus.