Italian jefuit de 8 kg de aur și 20.000 de euro. Hoții „aveau un accent specific românilor”

Trei tâlhari l-au jefuit vineri, 27 mai, noaptea târziu, pe un antreprenor italian în vârstă de 33 de ani în propria sa locuință din localitatea italiană Torre Pelice (Torino), informează La Repubblica.

L-au amenințat cu o armă și l-au obligat să se întindă la podea alături de partenera sa, în vârstă de 25 de ani, apoi i-au furat nici mai mult nici mai puțin de opt kilograme de aur în lingouri, în valoare de 600 de mii de euro, plus 20.000 de euro în numerar și au fugit. Conform italianului păgubit, care în trecut a avut o iubită româncă, hoții aveau „un accent specific românilor”.

Câștigător a cinci milioane de euro la loteria „Gratta&Vinci” în urmă cu un an, se pare că bărbatul nu a avut grijă să păstreze cât mai rezervată schimbarea bruscă a stilului său de viață, recomandabilă în cazul unor câștiguri atât de mari, astfel încât zvonurile că are acasă bani și lucruri de valoare au ajuns acolo unde nu trebuia.

Mai mult, în a doua zi a Crăciunului de anul trecut, păgubitul semnalase furtul altor lingouri, în valoare totală de 250 de mii de euro, sustrase dintr-o a doua proprietate a sa situată în Nichelino, tot în zona Torino.

Victimele au descris anchetatorilor faptul că cei trei bărbați vorbeau italiana cu accent străin, cu bănuiala că ar fi români. Nu le-au putut vedea fețele pentru că purtau cagule, precum și mănuși pentru a se asigura că nu lasă amprente în locuință. Aceste indicii i-au convins pe investigatori că se confruntă cu o bandă de profesioniști care au planificat lovitura în cele mai mici detalii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tâlharii îl așteptau pe drumul provincial din apropierea casei cu două etaje unde locuiește, atunci când proprietarul s-a întors acasă cu partenera sa după ce luaseră cina în oraș, cu câteva minute înainte de miezul nopții. Cei trei tâlhari i-au forțat să intre în casă amenințându-i cu pistolul.

„Imediat la pământ sau o să iasă rău”, au strigat aceștia, obligându-i pe cei doi să se întindă pe podea cu mâinile deasupra capului și cu ochii închiși. Unul dintre cei trei membri ai bandei a rămas să vegheze asupra ostaticilor, în timp ce ceilalți doi au cotrobăit locuința după bani și bijuterii.

Au găsit și au luat cu ei ceasuri, obiecte prețioase, și lingouri de aur, opt kilograme de aur în total și chiar o sumă de bani în numerar pe care antreprenorul o ținea acasă. Hoții au stat în locuința antreprenorului mai mult de o oră, pentru a depista și fura orice obiect de valoare.

Sub amenințarea continuă a armei, omul de afaceri și tânăra lui iubită au fost forțați la un moment dat să se ridice de la podea și au fost încuiați în camera centralei termice, pentru ca hoții să poată fugi neobservați de-a lungul drumului provincial 161 din Torre Pellice.

Potrivit cotidianului Corriere, se pare că a existat un transmițător GPS prin satelit între lingourile de aur, care i-ar fi îndrumat pe anchetatori spre Torino, dar a fost o pistă falsă. Probabil tâlharii, care au plecat inclusiv cu o sticlă de Dom Perignon și o colecție de parfumuri scumpe, au observat transmițătorul GPS și au reușit să îl utilizeze în avantajul lor.

Victimelor le-a luat mult timp să se elibereze și să sune la 112, atunci când banda era deja departe. Proprietarul a reușit să ceară ajutor abia după ora 1:00 dimineața. Atunci, patrulele de carabinieri au ajuns la locul tâlhăriei și au început o inspecție amănunțită, în căutarea eventualelor urme lăsate de hoți.

Ipoteza cea mai plauzibilă este că banda de tâlhari a acționat fără greșeală, știind că în acea casă ar putea găsi o pradă considerabilă. Se pare că hoții au studiat mișcările cuplului și știau că în seara respectivă se vor întoarce târziu.

Carabinierii companiei din Pinerolo continuă investigațiile. Aceștia au intensificat controalele pe întreaga zonă, pentru a depista tâlharii care s-ar putea afla încă acolo. Au fost organizate controale rutiere în întreaga provincie.