Italian mort de COVID în România. A fost înmormântat în țara noastră

Un bărbat italian, care trăia în țara noastră, a decedat răpus de Covid-19 la Bacău, unde locuia de mai mulți ani împreună cu soția de naționalitate română. După o săptămână în care starea lui părea stabilă, situația s-a agravat, iar eforturile medicilor de a-i salva viața au fost inutile, informează publicația Prima Chivasso.

Salvatore Aristarco era originar din Chivasso (Piemonte). O persoană foarte cunoscută în această localitate, mai ales după ce, legat de vechiul UDC (L’Unione dei Democratici Cristiani) al lui Massimo Striglia, în 2012 a deținut funcții în consiliul de administrație și în același an a candidat la funcția de consilier orășenesc.

Ajunsă în oraș prin intermediul rețelelor de socializare, vestea morții lui Salvatore Aristarco în România, unde se mutase în urmă cu câțiva ani împreună cu partenera sa de viață, Daniela Pricopi, i-a lăsat consternați pe mulți dintre prietenii săi din Chivasso cu care ori de câte ori se întorcea în oraș avea lungi întâlniri și discuții.

Un deces legat, din păcate, de Covid. După o săptămână în care starea bărbatului italian părea stabilă, situația s-a agravat, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Înmormântarea a avut loc la Bacău, unde Salvatore se va odihni pentru totdeauna.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Ai plecat atât de repede – a scris Daniela Pricopi pe rețelele de socializare – și m-ai lăsat cu sufletul zdrobit. Ai fost un soț bun, cu suflet mare, m-ai protejat până în ultima clipă”.

O altă persoană a publicat pe Facebook un mesaj de regret pentru decesul lui Salvatore Aristarco:

„Mare durere și suferința ai lăsat în urma ta! Să pleci așa devreme dintre noi! Un suflet bun, blând, grijuliu cu toți din jurul tău, nu pot să cred… tu care săreai în ajutor mereu și oricând tuturor… O făceai cu drag și din plăcere întotdeauna. Cu mare regret în suflet pot să spun: Drum lin spre îngeri! Dumnezeu să te odihnească în pace!”