Italia: bărbat mort din cauza noului coronavirus, 10 localități izolate, numărul persoanelor pozitive a crescut la 20

Un bărbat în vârstă de 78 de ani a murit în Italia din cauza noului coronavirus, iar numărul îmbolnăvirilor a crescut la 20. Autoritățile anunță că 10 localități sunt izolate și fac un apel la locuitori: „Nu ieșiți din casă!”, anunță La Repubblica.

În regiunea Lombardia au fost confirmate cel puțin 16 cazuri noi, 1 în Veneto, 3 în Lazio, numărul total al cazurilor ajungând în momentul de față la 20.

Persoana decedată se numea Adriano Trevisan din Monselice, oraș din nordul țării, din regiunea Veneto. Bărbatul era internat de zece zile și a murit în seara de vineri, 22 februarie, la spitalul din Schiavonia (Padova). Victima nu a fost în China și nici nu a intrat în contact cu vreo persoană întoarsă recent din această țară.

Infecția s-a răspândit de la Codogno (Lodi) unde un bărbat de 38 de ani a fost găsit contaminat cu noul coronavirus. Soția acestuia, însărcinată, și alte persoane care au intrat în contact cu el sunt bolnave.

Autoritățile italiene au emis un ordin prin care în zece localități din provincia Lodi vor fi interzise evenimentele publice și vor fi suspendate toate activitățile sociale și de lucru pentru a preveni infecția cu coronavirus. Timp de o săptămână locuitorii vor trebui să rămână acasă, a anunțat consilierul pentru sănătate din Regiunea Lombardia, Giulio Gallera, specificând și lista localităților implicate. Este vorba de: Codogno, Casalpusterlengo, Maleo, Fombio, Somaglia, Castiglione d’Adda, Bertonico, San Fiorano, Castelgerundo, Terranova dei Passerini.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI