Italian obligat să plătească daune morale fostei soții după ce a băgat-o în depresie

Un bărbat italian și-a părăsit soția pentru amantă după aproape 40 de ani de căsnicie și s-a mutat împreună cu noua parteneră pe aceeași stradă unde locuiesc fosta sa soție și copiii lor, la doar câteva sute de metri distanță.

În urma acestor evenimente, fosta soție, în vârstă de 59 de ani, l-a dat în judecată pe bărbat pentru daune morale, relatează ziarul Il Resto del Carlino.

Femeia a solicitat în instanță separarea cu atribuirea vinei, deoarece fostul ei soț încetase să mai plătească pensia alimentară.

De asemenea, ea a cerut despăgubiri pentru daune morale, mai exact: „Pentru tot ce am suferit din cauza acestei situații”.

Fosta soție a demonstrat în instanță că gestul bărbatului a dus-o la depresie și a cerut să fie despăgubită.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În final, fostul soț a acceptat, la cererea de conciliere a judecătorului, să îi plătească femeii pensia de întreținere, pe care nu o plătise, plus 4.300 de euro drept despăgubiri pentru daunele morale.

„Nu este primul caz de separare în care se recunosc și daunele morale”, a comentat avocata femeii, Elena Guidi.

„Dar acesta a fost într-adevăr un caz singular, având în vedere că bărbatul s-a mutat cu noua parteneră chiar lângă fosta soție”, a mai adăugat ea.

Această situație a stârnit discuții în Italia, fiind un exemplu rar de recunoaștere legală a suferinței morale cauzate de despărțiri și de comportamentele ulterioare ale partenerilor implicați.