Italian oprit la frontiera României, și-a modificat singur data de expirare de pe buletin

Polițiștii români de frontieră efectuează cercetări în privinţa unui cetățean italian care s-a prezentat la ieșirea din țară cu o carte de identitate pe care a modificat perioada de valabilitate a documentului. Data de expirare a documentului a fost modificată din 2020 în 2023, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

Conform sursei citate, sâmbătă, 12 noiembrie, în jurul orei 13.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieșire din ţară, un cetățean italian în vârstă de 51 de ani.

Acesta conducea un autoturism marca Ford Fiesta, înmatriculat în Italia. Împreună cu el, în autoturism, călătorea și o tânără, în vârstă de 19 ani, având și aceasta cetățenie italiană.

La verificarea documentelor de călătorie, polițiștii de frontieră au constatat că rubrica valabilității de pe cartea de identitate a cetățeanului italian a suferit modificări mecanice. Concret, data de expirare a documentului a fost modificată din 2020 în 2023.

Bărbatul a declarat că atunci când a pornit spre țara natală, a constatat că documentul expirase. Partenera sa de voiaj i-a recomandat să își modifice data valabilității, lucru pe care bărbatul l-a și făcut fără să stea pe gânduri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În acest caz, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și ieșire din țară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20