Un italian a plătit 30.000 de euro ca să-și ucidă soacra și soția. Planul său a fost oprit la timp

30.000 de euro, doar atât valorau viețile soției și soacrei sale pentru un bărbat în vârstă de 50 de ani, originar din Parma, care angajase un așa-zis asasin să le ucidă pe cele două femei. Din fericire, planul său malefic a fost dejucat de carabinierii din Sarzana (La Spezia) care l-au arestat în după-amiaza zilei de duminică, 12 decembrie, după ce l-au prins în flagrant, în timp ce plătea asasinul.

Bărbatul era de ani de zile rezident în Val di Magra, în estul Liguriei, unde lucra ca și funcționar într-o companie. Se pare că unele certuri din motive economice au făcut ca relațiile cu soția și soacra sa să se deterioreze cu mult timp în urmă, așa încât, în ultima perioadă bărbatul ajunsese pe punctul de a studia o modalitate de a scăpa de cele două femei. Planul său avea un scop precis: să-și ucidă soția și soacra, cu scopul final de a moșteni patrimoniul acestora.

Pentru a-și duce la capăt planul, a contactat un presupus asasin. Potrivit anchetatorilor, soțul i-ar fi oferit asasinului o sumă în valoare de 30 de mii de euro. 10 mii plătite în avans, restul de 20 de mii atunci când „munca” era terminată.

Probabil faptul că erau implicate femei în această poveste macabră, precum și ideea de a efectua o dublă crimă l-au marcat pe așa-zisul asasin care între timp s-a răzgândit. În consecință, acesta s-a dus la întâlnirea stabilită pentru a primi avansul de 10 mii de euro, dar a mers acolo însoțit de carabinierii din Sarzana. Bărbatul a fost arestat și se află în închisoare, apărat de avocatul Marco Leonelli di Massa.

Subsecretarul de stat pentru apărare, senatoarea Stefania Pucciarelli, a vrut neapărat să-și exprime aprecierea pentru această acțiune a poliției din Sarzana:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Felicitări carabinierilor unității operaționale și radiomobile a companiei Sarzana pentru că au arestat un angajat în vârstă de cincizeci de ani, originar din provincia Parma, dar cu reședința de mult timp în Val di Magra, sub acuzația de planificare a uciderii soției și soacrei sale.

Numai datorită activităților constante și scrupuloase de control și prevenire a carabinierilor noștri și a anchetelor atente, coordonate de Parchetul din Spezia, a fost posibilă oprirea la timp a proiectului infracțional, înainte ca acesta să devină executiv, evitându-se astfel încă un act de violență împotriva femeilor”, a spus senatoarea conform publicației La Nazione.

„În fiecare zi acțiunea coordonată a forțelor de poliție permite o mai bună pază a ceea ce se întâmplă în realitățile locale pentru a descuraja, preveni și opri comiterea de infracțiuni.

În ciuda faptului că în rândul femeilor există, din fericire, o mai mare conștientizare a posibilităților de ajutor în ceea ce privește formele de abuz la care pot fi supuse – apelând din ce în ce mai prompt la centre sau servicii anti-violență, cum ar fi cele oferite de cazărmile carabinierilor – violența de gen și feminicidul continuă să fie răni sângeroase de tratat, chiar și în țara noastră.

Dacă vrem cu adevărat să le învingem sunt necesare eforturi mai mari nu numai din partea instituțiilor, ci, în general, a întregii comunități în denunțarea și marginalizarea fenomenului în primul rând la nivel cultural,” a conchis subsecretarul Pucciarelli.