Un italian s-a însurat cu o româncă deși mai avea o soție de care „a uitat” să divorțeze

Marco Porzio Bodolo, cetățean italian în vârstă de 42 de ani, a fost condamnat la un an de închisoare după ce s-a însurat cu o femeie româncă, dar „a uitat” să divorțeze de fosta soție cu care era însurat de circa 11 ani.

Bărbatul italian, rezident în localitatea Cossato din provincia Biella, s-a însurat în urmă cu 4 ani cu o femeie româncă de 31 de ani și a depus actele de rigoare la biroul de Evidență a Populației de la primăria localității. N-a trecut mult timp însă, scrie publicația italiană La Stampa, și angajații primăriei au descoperit că bărbatul rezulta ca fiind însurat și cu o altă femeie.

Mai exact, Bodolo figura ca fiind însurat încă din anul 2009 cu o altă femeie în localitatea Rho de lângă Milano, de care ulterior se despărțise. Deși cei doi erau separați, din punct de vedere legal, aceștia nu au divorțat efectiv niciodată, iar căsătoria cu femeia româncă de acum patru ani n-a făcut decât să-l incrimineze pe italian de bigamie.

„Oricine, fiind legat prin căsătorie cu efecte civile, leagă o altă căsătorie, de asemenea cu efecte civile, este pedepsit cu închisoare de la 1 la 5 ani”, scrie în art. 556 din Codul Penal italian.

În urma verificărilor efectuate și de carabinierii din Cossato, Bodolo a fost trimis în judecată, iar judecătorul Anna Ferretti l-a condamnat de curând la 1 an de închisoare pentru această faptă, precum și la plata cheltuielilor de judecată.

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos

Publicitate
Susține publicația noastră!