Un italian și-a ucis fiul de 7 ani în noaptea de Revelion și l-a ascuns în dulap, apoi a încercat să o omoare pe fosta soție

O tragedie familială de nedescris a avut loc la Morazzone, provincia Varese (Lombardia) unde un italian și-a ucis în noaptea de Revelion băiețelul în vârstă de 7 ani și a doua zi a intenționat să facă același lucru cu fosta soție.

Conform publicației La Repubblica, Davide Paitone, în vârstă de 40 de ani, era în arest la domiciliu, dar obținuse permisiunea de a petrece Anul Nou cu fiul său, Daniele. Bărbatul era despărțit de soție și avea două dosare penale, ambele pentru violență. Primul pentru violență domestică și celălalt după ce pe data de 26 noiembrie l-a atacat pe un coleg. Pentru acest ultim episod el a fost plasat în arest la domiciliu cu permisiunea, însă, să-și vadă fiul.

În urma despărțirii, femeia s-a întors să locuiască cu părinții ei, în Gazzada Schianno, iar bărbatul în casa tatălui său din Morazzone. În seara de 1 ianuarie, la ora 21.30, Davide Paitone s-a prezentat în fața domiciliului fostei soții invitând-o să iasă afară pentru a-l lua pe băiețel. De băiețel însă nici urmă, acesta a fost doar un motiv de care criminalul s-a folosit pentru a convinge-o pe femeie să iasă afară. Odată ajunsă în stradă, a atacat-o cu un cuțit rănindu-i brațele, pieptul și fața. Apoi a fugit.

În acel moment a fost declanșată alarma și au intervenit carabinierii comandamentului provincial Varese coordonați de procurorul Luca Petrucci. Imediat a început căutarea copilului. Militarii s-au dus la Morazzone și au cerut informații despre criminal tatălui său: „Nu știu, fiul meu nu este aici”, le-a răspuns bătrânul.

Carabinierii au efectuat o percheziție în apartament. Într-un dulap din dormitor, perfect ordonat și fără nici cea mai mică urmă de sânge, au descoperit cadavrul lui Daniele, care prezenta o rană în zona gâtului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mașina criminalului a fost reperată de carabinieri lângă Viggiù și după ce l-au urmărit și somat să oprească bărbatul a reușit să scape și să-și piardă urmele de-a lungul unui drum fără ieșire, care ducea într-o pădure, în Colle Sant’Elia.

Paitone s-a ascuns apoi într-o cabană folosită de vânători. Cabana a fost înconjurată de carabinieri și, după câteva minute de negociere, bărbatul a ieșit cu cuțitul în mână amenințând că se va sinucide. Carabinierii au sărit asupra lui, reușind să-l dezarmeze. A fost arestat și pus la dispoziția autorității judiciare.