Grupare de proxeneți destructurată în Sicilia, un italian și doi români exploatau fete românce în vederea prostituției

Cei trei suspecți implicați în rețeaua de exploatare a prostituției din provincia Agrigento (Sicilia), arestați pe 9 octombrie în urma operațiunii „Rege Manex”, au ales să nu răspundă acuzațiilor aduse, într-un prim interogatoriu la care au fost supuși în fața Curții Judecătorești a Tribunalului din Agrigento.

Cererea de eliberare a unuia dintre suspecți, prezentată de avocatul apărării, a fost respinsă.

Vincenzo Mangiavillano, italian de 62 de ani din Palma di Montechiaro și doi români, Negoiță Pardaian, 46 de ani, cu domiciliul în Canicattì și Ionela Bichineț, 30 de ani, româncă rezidentă în Capo, au fost arestați de agenții Comisariatului din Palma di Montechiaro și ulterior trimiși la arest domiciliar fiind acuzați de exploatarea prostituției.

Negoiță Pardaian, cunoscut în Italia sub numele de „Mario”, este considerat adevăratul lider al grupării care se ocupa cu prostituția în zona localităților Licata, Palma și Canicattì. Se organizau întâlniri sexuale plătite folosind fete îndeosebi de naționalitate română. Organizatorii ofereau locuințe pentru a fi folosite la întâlnirile sexuale și atunci când era necesar însoțeau fetele la întâlniri.

Sunt cercetate de anchetatori și alte persoane care ar fi jucat un rol decisiv în procurarea fetelor și convingerea acestora de a desfășura activități sexuale cu perspectiva unor câștiguri de bani. Procentele care le reveneau exploatatorilor din banii câștigați de fete erau de aproximativ 50%.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De multe ori clienții fetelor erau vârstnici italieni pentru care victimele lucrau și ca îngrijitoare („badante”), garantând servicii sexuale.

De asemenea, fetele erau „închiriate” la petrecerile burlacilor, iar întâlnirile cu clienții lor erau organizate în diverse locuri: locuințe, mașini, parcuri.

Agenții de poliție din Montechiari au adăugat că organizatorii comerțului sexual își trimiteau uneori „la produs” chiar și soțiile sau soacrele.

Un alt cetățean român implicat în acest caz și aflat încă în stare de libertate, este căutat de autoritățile italiene.

Vincenzo Mangiavillano, Negoiță Pardaian și Ionela Bichineț