Un italian și un român condamnați la închisoare, exploatau muncitori în sudul Italiei

Onoranze Funebri Alina

Curtea judecătorească a Tribunalului din Taranto, prezidată de judecătorul Giuseppe Licci, i-a condamnat pe întreprinzătorul agricol Francesco Sabato, în vârstă de 45 de ani, la 4 ani și 4 luni de închisoare și la 3 ani și 5 luni de închisoare pe românul Andrei Păduraru, în vârstă de 27 de ani. Cei doi au fost condamnați pentru intermediere ilegală a forței de muncă și exploatare.

Cel puțin 35 de muncitori români erau exploatați de italian, ajutat de „caporalul” român. După o anchetă amănunțită, carabinierii din Taranto i-au arestat pe cei doi în octombrie 2017, iar acum au fost pronunțate sentințele în urma procesului care a avut loc.

- Continuarea articolului după publicitate -

După ce li se luau documentele de identitate, lucrătorii erau cazați în clădiri dărăpănate și forțați să lucreze, fără să se odihnească, până la 17 ore pe zi. Primeau o plată de 4 euro pe oră, din care erau scăzute apoi costurile pentru alimente, cazare și transport.

„Trebuie să mulțumim muncitorilor care au avut curajul să denunțe – a spus Lucia La Penna, secretar general la sindicatul Flai Cgil Taranto – lucrători care erau sătui de violențele și amenințările celor doi și s-au adresat sindicatului nostru pentru a-și câștiga drepturile și a-i condamna pe asupritori.”

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos

Publicitate
Susține publicația noastră!