Un italian și un român condamnați la închisoare, exploatau muncitori în sudul Italiei

Curtea judecătorească a Tribunalului din Taranto, prezidată de judecătorul Giuseppe Licci, i-a condamnat pe întreprinzătorul agricol Francesco Sabato, în vârstă de 45 de ani, la 4 ani și 4 luni de închisoare și la 3 ani și 5 luni de închisoare pe românul Andrei Păduraru, în vârstă de 27 de ani. Cei doi au fost condamnați pentru intermediere ilegală a forței de muncă și exploatare.

Cel puțin 35 de muncitori români erau exploatați de italian, ajutat de „caporalul” român. După o anchetă amănunțită, carabinierii din Taranto i-au arestat pe cei doi în octombrie 2017, iar acum au fost pronunțate sentințele în urma procesului care a avut loc.

După ce li se luau documentele de identitate, lucrătorii erau cazați în clădiri dărăpănate și forțați să lucreze, fără să se odihnească, până la 17 ore pe zi. Primeau o plată de 4 euro pe oră, din care erau scăzute apoi costurile pentru alimente, cazare și transport.

„Trebuie să mulțumim muncitorilor care au avut curajul să denunțe – a spus Lucia La Penna, secretar general la sindicatul Flai Cgil Taranto – lucrători care erau sătui de violențele și amenințările celor doi și s-au adresat sindicatului nostru pentru a-și câștiga drepturile și a-i condamna pe asupritori.”