Italian stabilit în România critică lipsa de bun simț a vecinilor săi: „Un italian care curăță rahatul vostru”

Un italian stabilit în cartierul Speranța din municipiul Piatra Neamț s-a revoltat și a încercat să le dea o lecție de civism vecinilor săi pe care-i acuză de lipsă de educație fiindcă aruncă deșeurile în zone neautorizate.

„Bună ziua! Bună seara! Așadar, fac acest video în direct aici, pe mica noastră pagină (Facebook – n.r.). Vă vorbesc în italiană fiindcă sunt italian și mă aflu aici pentru a curăța rahatul vostru. Pentru că sunteți, evident, anumite persoane care nu știu să trăiască în mod civilizat și dat fiind că m-am săturat să văd oameni care aruncă gunoaiele fac ceva și eu. Așadar, la Piatra Neamț, în cartierul Speranța există un italian care curăță rahatul vostru”, se aude la începutul înregistrării video.

Video este publicat pe pagina Facebook „Touring Neamt Romania” care pare a fi o asociație non-guvernamentală. Potrivit Ziar Piatra Neamț, italianul pe care-l auzim vorbind în video de mai jos activează în cadrul unei asociații non-guvernamentale și face multe lucruri bune pentru comunitate.

Bărbatul italian și alți locatari responsabili ca el au făcut sesizări organelor locale pentru a face ceva în privința situației dezastruoase legate de aruncarea deșeurilor. Polițiștii au dat câteva amenzi și pentru câteva luni zona fost mai curată, dar lucrurile au luat-o razna din nou.

„Cazul a fost semnalat. Zona a fost igienizată cu câteva luni în urmă, dar… noaptea căruțe și mașini descarcă gunoiul în câmp, locatarii aruncă sacii de resturi direct în iarbă, câini și pisici sunt abandonați în zonă, copiii sparg sticle… noaptea persoane ard cauciucuri, … educația lipsește cu desăvârșire! Natura nu ne merită! Nici Speranța nu mai are speranță!!!”, scrie pe pagina Facebook menționată mai sus.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul italian este profund indignat de lipsa de educație a unor persoane din cartierul în care locuiește și pentru a da un exemplu acestora, dar și pentru a-i mustra pentru acest comportament necivilizat, s-a înarmat cu un făraș, o mătură, o cutie și a început să adune singur deșeurile din zonă.

„Iată-i, aceștia sunt copiii de astăzi (referitor la gunoaiele pe care le aruncă cei mici – n.r.). Am vorbit cu ei, le-am explicat că e periculos… băiețași de 5-6 ani, dar asta au făcut. Apoi, aici vin și să se joace, în rahat. Sticle sparte și un pic de toate. Gunoaie. Au venit deja (de la salubrizare – n.r.) de 2-3 ori să curețe cartierul. Azbest! Uitați cât azbest! Ăsta e cancerigen. Știți, în România, că azbestul e cancerigen, așa-i?! Și aici vin să se joace copiii. Aceasta este partea cea mai abandonată. Dacă aveți nevoie de încălțăminte, găsiți aici gratis (referitor la niște cizme și pantofi aruncați – n.r.). Puteți găsi de toate: lemne pentru a face un grătar și tot ceea ce vă poate fi de folos. Aici e unde vin să dea foc gunoiului…” spune italianul în înregistrarea video.

„Aceasta este o groapă de gunoi în aer liber unde copiii vin să se joace, să spargă sticle fiindcă niciun (folosește un cuvânt vulgar în italiană – n.r.) părinte îi învață să fie puțin educați (…) Acesta este cartierul Speranța. Veniți, veniți să vedeți cartierul Speranța. Puteți să aruncați câte gunoaie vreți, că oricum e un fraier italian care vi-o curăță (…) Apoi se spune că problema Speranței este câinii fără stăpâni, dar problema Speranței sunt stăpânii fără câini. Asta e sigur. Așadar, haideți să facem operațiunea asta…”, mai adaugă italianul, înainte de a se apuca să curețe zona.