Italiancă bătută de badanta mamei sale, supărată că nu i-a plătit 400 de euro pentru 36 de ore lucrate

O învățătoare italiană din localitatea Fermo, provincia cu același nume din regiunea Marche, a fost bătută de badanta care a asistat-o pe mama ei deoarece nu i-a plătit suma de bani solicitată pentru serviciul prestat.

Potrivit publicației italiene Il Resto del Carlino, totul s-a întâmplat în seara din ajunul Crăciunului când italianca a condus-o acasă pe îngrijitoare, o femeie de origine ucraineană și rezidentă în localitatea Porto Sant’Elpidio, care a asistat-o pe mama învățătoarei timp de 36 de ore.

Din declarațiile victimei reiese că mama ei este îngrijită de obicei de o altă femeie, dar aceasta a plecat în concediu pentru o lună și a fost nevoită să caute o înlocuitoare pentru această perioadă.

„Am apelat la bărbatul ce ne-a ajutat să găsim badanta, aceasta între timp întorcându-se acasă pe perioada sărbătorilor de iarnă, iar el m-a pus în contact cu o ucraineancă de 42 de ani, cu care m-am întâlnit inițial doar pentru a cunoaște-o. Deși nu mi-a făcut o impresie bună, nu prea aveam de ales și am decis să am încredere în ea oricum pentru luna în care lipsea cealaltă badantă”, a povestit învățătoarea agresată.

Nu a durat mult timp, însă, și italianca și-a dat seama că ucraineanca avea multe lipsuri pentru a practica această profesie, motiv pentru care a încercat să stea de vorbă cu ea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Nu știa să gătească, nu știa să o schimbe pe mama mea de haine și se închidea mereu în camera ei să fumeze. La un moment dat am încercat să o pun să-și facă treaba, dar ea, în schimb, a decis să plece, cerându-mi să o conduc imediat acasă”, a mai adăugat fiica bătrânei.

„Odată ajunse la Port Sant’Elpidio, în timp ce ne aflam în mașină, i-am dat plicul pentru a-i plăti acele 36 de ore de servicii prestate, dar ea, când a văzut suma, a început să mă amenințe, susținând că trebuie să-i dau 400 de euro”, a relatat învățătoarea.

Italianca a decis atunci să-l sune pe bărbatul care a pus-o în contact cu ucraineanca, pentru a confirma că suma pe care i-a dat-o inițial este cea corectă, însă badanta a început să o lovească din senin cu pumnii.

Fiica bătrânei a reușit atunci să o împingă pe agresoare afară din mașină, dar îngrijitoarea a înconjurat autovehiculul și s-a dus pe partea șoferului, a deschis ușa din spate, a furat câteva obiecte și o legătură de chei, apoi a lovit-o în cap pe italiancă.

Învățătoarea a reușit, în cele din urmă, să fugă din fața furioasei badante și s-a ascuns într-un bar din care a sunat imediat la 112 pentru a cere intervenția carabinierilor și a unei ambulanțe.

Femeia ucraineană a ajuns astfel în centrul unei anchete, care o vizează, în timp ce fiica pensionarei a ajuns la spital pentru a primi îngrijirile medicale de rigoare.