O italiancă de 100 de ani și-a reînnoit permisul de conducere. „Mă plimb prin satele învecinate”

Candida Uderzo, o italiancă în vârstă de 100 de ani,care trăiește în localitatea Breganze din provincia Vicenza, în Veneto, și-a reînnoit recent permisul de conducere, după ce a dat toate testele specifice.

În ciuda vârstei sale înaintate, pensionara italiană este foarte activă fizic și participă chiar și la maratonul „Giro delle Colombare”, un eveniment organizat anual la Breganze care se desfășoară de 50 de ani și de la care nu a lipsit niciodată, cu excepția celor doi ani de pandemie.

Candida Uderzo, la ediția cu numărul 50 a maratonului „Giro delle Colombare”. Foto: ilgiornaledivicenza.it

„Nu mă opresc deloc”, a povestit Candida pentru Giornale di Vicenza, „nici cu picioarele, deoarece încă mai fac curățenie în casă și cultiv legume în grădină, nici cu limba, pentru că-mi place mult să stau la taclale cu prietenele mele.”

„Când nu mă plimb, merg cu bicicleta: de obicei o folosesc pentru a merge în vizită la sora mea, Rita, care are 95 de ani, sau pentru mici treburi în centrul satului”, a mai spus bătrâna de 100 de ani.

Anul acesta, Candida Uderzo i-a surprins pe funcționarii publici când s-a prezentat la autorități pentru a-și reînnoi permisul de conducere și a trecut cu brio toate testele specifice pentru această operațiune.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Recent, permisul meu de conducere a fost reînnoit pentru încă doi ani. Cu autoutilitara mea mă plimb prin satele învecinate și, înainte de furtuna Vaia, mă urcam la volanul mașinii mele Fiat Punto și mă duceam cu drag să caut ciuperci la Marcesina, în localitatea Gallio. Nici măcar acum nu reușesc să renunț la această pasiune, dar nu mă duc prea departe, sau mă duc prin Chiavone ori, maxim, la Fara, pentru a culege ghebe”, a ținut să precizeze centenara italiană.

La viața sa, Candida Uderzo, după moartea prematură a soțului ei, a călătorit mult și a vizitat toată Italia, cea mai mare parte a Europei și chiar și Statele Unite ale Americii. O existență în care nu i-a lipsit nimic vreodată și în care nu a uitat niciodată să-i ajute pe alții, punându-se mereu în slujba familiei, a comunității sale și a parohiei pe care o frecventează cu regularitate chiar și acum.