Italiancă de 103 ani, prinsă la volanul unei mașini fără permis de conducere și asigurare: „La vârsta mea fac ce vreau!”

O italiancă în vârstă de 103 ani, a devenit subiectul unei întâmplări neobișnuite și a captat atenția autorităților din provincia Ferrara, în noaptea de 12 martie 2024. Ea a fost surprinsă la volanul unei mașini, fără permis de conducere și asigurare, relatează Il Resto del Carlino.

Femeia, Giuseppina Molinari, cunoscută cu numele de Giose, născută în 1920, își conducea autoturismul, un Fiat Panda alb, prin Piazza della Repubblica din centrul localității Bondeno, în jurul orei 01:00, când a fost observată de un cetățean îngrijorat de maniera sa periculoasă de a conduce.

Alertați, carabinierii au intervenit rapid, reușind să oprească mașina în cauză.

fermata-in-auto-la-notte-al-volante-a-103-anni-con-la-sua-panda-bianca-la-patente-era-scaduta
Giuseppina Molinari. Sursa foto: Il Resto del Carlino

La controlul documentelor, carabinierii au descoperit cu surprindere că șoferița avea 103 ani împliniți, și era domiciliată în Vigarano Pieve.

Ea a condus până în Bondeno, la aproximativ 10 de km distanță, pentru a se întâlni cu câțiva prieteni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Situația a devenit și mai complicată când s-a constatat că vehiculul nu avea asigurare valabilă, iar permisul de conducere al doamnei era expirat de doi ani.

Se pare că pensionara se prezentase să-și reînnoiască permisul de conducere, dar nu l-a obținit. Asta nu a împiedicat-o să conducă în continuare, conștientă că încalcă codul rutier.

În ciuda vârstei înaintate și a situației neconforme cu legea, atitudinea femeii a fost una de neclintit. Ea le-a spus carabinierilor:

„La vârsta mea fac ce vreau!”

În urma acestui incident, au fost aplicate sancțiuni conform Codului Rutier, iar vehiculul a fost confiscat și transportat la o locație indicată de pensionară.

Aceasta din urmă a fost de asemenea escortată acasă de către forțele de ordine, care s-au asigurat că toate procedurile sunt urmate corespunzător pentru a evita orice altă dificultate.

„Va fi o mare problemă pentru Giose să stea acasă, în Vigarano, singură cu găinile sale, fără să vină în Piața din Bondeno să mănânce înghețată – comentau oamenii în sat după ce au aflat vestea – fără să meargă să joace burraco (joc de cărți -n.r.) cu prietenii ei şi fără să-şi întâlnească toţi cunoscuţii în fiecare zi. Nu poate rămâne fără maşină!”