O italiancă de 20 de ani în România a lansat cartea „Urme de bucurie și alte amintiri românești ale unei italience”

Sara Turetta, fondatoare și președintă a asociației româno-italiene Save the Dogs and Other Animal, a lansat de curând cartea „Urme de bucurie și alte amintiri românești ale unei italience”, la Editura Humanitas, în traducerea Lilianei Nechita.

Cu 20 ani în urmă Sara Turetta își părăsea casa și cariera sa din Italia pentru a se muta în sud-estul României, la Cernavodă, unde câinii fără stăpân erau strânși de pe străzi și exterminați.

Italianca este fondatoarea și președinta asociației Save the Dogs and other Animals onlus (Salvați câinii și alte Animale)

În 2005 fondează Save the Dogs and other Animals Italia, iar în 2017 se inaugurează cea mai mare clinică veterinară din România, realizată în interiorul centrului „Urme de bucurie”, unde Save the Dogs primește sute de animale abandonate. Spitalul și adăposturile sunt o realizare de excepție a sectorului non profit italian din România.

„Cartea Sarei este despre curajul de a schimba lumea, despre lupta ei cu un sistem corupt și cu indiferența oamenilor. Într-un fel, m-a durut să văd că a deschis cutia Pandorei, de parcă acea parte urâtă ar trebui acoperită la nesfârșit. Dar știu că ne vom face bine numai dacă ne vom da seama că suntem bolnavi. Această carte e un bisturiu, taie în carnea vie a ideii că suntem grozavi și ne arată așa cum suntem, prea des nepăsători față de copii, bătrâni și animale. Este o lecție despre speranță și despre cum să nu cedezi atunci când crezi că totul e împotriva ta. Despre dorința de a lăsa urme. De fericire, desigur”, a spus Liliana Nechita.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Inima mea bate la unison cu inimile românilor care luptă să construiască o țară mai bună”, a mărturisit Sara Turetta:

„Dacă mă gândesc la acești douăzeci de ani petrecuți în România, îmi vin în minte cele 41.000 de animale sterilizate și suferința pe care am evitat-o, iar imaginea celor peste 8.000 de câini adoptați în casele din Europa mă liniștește. Dar Save the Dogs a schimbat și viața celor care lucrează pentru asociație; a cetățenilor europeni care au primit un câine de la noi, vindecându-se uneori de vreo boală sau de depresie; a sutelor de copii care vizitează centrul Urme de bucurie – în fiecare an le arătăm că animalele sunt tovarăși de drum, cu o mulțime de calități. A schimbat și viața multor români, care consideră oaza noastră un adevărat miracol. Lor aș vrea să le spun că luptele pentru o Românie mai dreaptă și mai echilibrată sunt și ale mele; chiar dacă văd lucrurile prin prisma drepturilor animalelor și a muncii la Save the Dogs, inima mea bate la unison cu inimile românilor care luptă să construiască o țară mai bună. Sper ca bătăile inimii mele să ajungă până la voi, dragi cititori.”

Cartea se poate comanda AICI.