O italiancă despre badanta româncă moartă de Crăciun: „I-am fost alături în ultimele clipe de viață”

Rodica Ciubotaru, badanta româncă moartă la Massa, regiunea Toscana, în a treia zi de Crăciun, a avut-o alături de ea atunci când s-a prăbușit la pământ, în plină stradă, pe Simona, o femeie de naționalitate italiană care a observat că i s-a făcut rău și a încercat să-i acorde primul ajutor.

„Am stat cu ea până au venit cei de la ambulanță, îmi tot spunea să nu mă deranjez pentru ea”, a povestit italianca pentru a le asigura pe rudele conaționalei noastre că Rodica nu a fost lăsată singură atunci când inima sa a încetat să bată.

Rodica avea 65 de ani și lucra la Massa ca îngrijitoare de bătrâni. Era singură în Italia, familia i-a rămas acasă, în România.

Nu se știe dacă marți dimineață, pe 27 decembrie, în jurul orei 10:40 mergea la locul de muncă sau se îndrepta spre casă, cert este că atunci când se deplasa pe strada Marina Vecchia a făcut un infarct și s-a prăbușit la pământ.

În acel moment, în apropierea ei era Simona, o femeie care a văzut că Rodica și-a dus deodată mâinile la piept, și-a pierdut echilibrul și a căzut din picioare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Simona a înțeles imediat că femeii i s-a făcut rău și s-a apropiat imediat de ea: „Pot să vă ajut cu ceva?”, „Nu, lăsați, nu vă deranjați pentru mine”, i-a răspuns Rodica.

Alături de Simona s-au oprit și alte persoane, dar care, bineînțeles, nu au putut face nimic pentru conaționala noastră.

Simona a sunat imediat la 118 și nu s-a dezlipit o clipă de Rodica, necunoscuta care zăcea întinsă la pământ și care îi tot repeta, pe un ton maternal, să nu-și facă griji pentru ea.

A povestit apoi cum a văzut-o pe Rodica abandonând încet-încet această lume. Suflarea ei, tot mai firavă, ochii tot mai pierduți, trupul tot mai greu.

La fața locului a sosit apoi ambulanța, iar personalul sanitar a înțeles repede că Rodica era în stop cardiac. Medicul a încercat să o resusciteze, dar nu a reușit, în drum spre spital a fost nevoit să declare decesul femeii românce.

„Aș vrea să transmit condoleanțe familiei – a spus Simona – și să spun rudelor sale că i-am sărit în ajutor din prima clipă, am chemat salvarea, dar din păcate nu a fost destul. Dacă mai contează cu ceva vreau ca membrii familiei să știe că am fost lângă ea în ultimele sale clipe de viață, nu am lăsat-o deloc singură. Drum bun spre îngeri, dulce doamnă, care cu un fir de voce mi-ai spus ‘Nu vă faceți griji pentru mine‘”.