O italiancă despre șoferii de autocar români, prieteni și colegi de-ai săi: „Simpatici și cu suflet bun”

Daria Barcheri este originară din nordul Italiei, absolventă a Universității din Padova, iar din anul 2014 lucrează în România ca ghid turistic și predă cursuri de limba italiană.

Simpatică, extravertită, comunicativă, Daria ne împărtășește deseori din experiențele sale trăite în România, unde și-a înființat o firmă personală și unde pe moment a ales să trăiască și să-și desfășoare activitatea. Pe lângă faptul că predă cursuri de limba italiană, Daria Barcheri lucrează și ca ghid turistic străbătând România în lung și-n lat în compania grupurilor de turiști italieni care vin să ne viziteze țara. Alături de ea, nelipsiții șoferi români de autocar pe care italianca și i-a făcut prieteni și despre care scria recent într-o postare de pe profilul Facebook alături de o fotografie cu doi dintre ei.

„Acele întâlniri neașteptate cu cei mai simpatici șoferi din România. Mulțumesc lui Ilie și lui Romică pentru că sunt așa cum sunt, adică foarte simpatici și cu inimă mare. Doi oameni muncitori și doi profesioniști cu care plec la drum bucuroasă. Ne vedem marți și știu deja că vom avea parte doar de zâmbete! Ce prietenie frumoasă!”

De ce a ales tocmai România ca destinație pentru a-și petrece o parte din viață, Daria Barcheri mărturisea:

Am ales România pentru că, în primul rând, îmi plac românii ca oameni. În al doilea rând pentru că îmi place țara, o consider splendidă în simplitatea ei, locuită de persoane simple care iubesc natura și încă știu să trăiască în armonie cu ea. Așa ceva nu găsești în țările mai dezvoltate. De fapt, apreciez foarte mult zonele mai puțin dezvoltate ale României, cum e Bucovina, unde mă duc des vara, când lucrez ca ghid turistic și de fiecare dată am emoții înainte de a merge acolo. Bucovina, Transilvania și Maramureșul sunt și îmi vor rămâne mereu în suflet.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mulți mă întreabă dacă sunt îndrăgostită de un român și dacă am decis să rămân în România datorită lui. Nu știi cum se uită la mine când le spun că eu într-adevăr sunt îndrăgostită, dar… de România! Și îi asigur că alegerea mea de a emigra nu are nicio legătură cu iubirea unui bărbat. Chiar nu înțeleg de ce o persoană ar trebui să rămână doar pentru că o firmă italiană l-a trimis aici să lucreze sau pentru că a găsit un român de iubit. Nu poate fi pur și simplu pentru că România este o țară frumoasă și în creștere economică?”

Quegli incontri inaspettati con gli autisti più simpatici della Romania. Grazie ad Ilie e a Romica per essere così come…

Gepostet von Daria Barcheri am Samstag, 17. August 2019