Italiancă fugită în România cu banii credincioșilor. Susținea că poate vorbi cu Fecioara Maria

Gisella Cardia, pe numele său adevărat Maria Giuseppe Scarpulla, femeia care susținea că vorbește cu Fecioara Maria, înșelând numeroși credincioși de sute de mii de euro, se pare că ar fi fugit cu banii în România, unde soțul său are un verișor.

Gisella, în vârstă de 53 de ani, originară din Sicilia, s-a folosit de o statuie adusă de la Medjugorje, a Sfintei Fecioare, pe care a instalat-o la Trevignano Romano, în apropierea lacului Bracciano. Conform „clarvăzătoarei”, statuia ar fi plâns cu lacrimi de sânge, ceea ce s-a dovedit a fi o înșelătorie.

7327812_04161528_ipiccy_image_24_
Madonna di Trevignano

O poveste care a captat atenția opiniei publice și a reprezentat subiectul unor programe TV și investigații jurnalistice.

Ultima comunicare a clarvăzătoarei vorbea despre războaie, foamete și dezastre naturale.

„Războiul va ajunge și în Europa și mai ales la Roma, au întors spatele lui Dumnezeu și din acest motiv vor avea parte de suferință și distrugere”, a spus într-unul dintre ultimele sale mesaje pe care le-a primit de la „Madonna di Trevignano”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
gisella-RfmNeyOhqHmyrHoCDo1k1IM-1200x840@abc
Gisella Cardia, pe numele său adevărat Maria Giuseppe Scarpulla

În urma unei anchete a Diecezei din Civita Castellana, rezultatele analizelor au scos la iveală că sângele găsit pe fața statuii era de porc.

Potrivit presei italiene, după ce analizele au scos la iveală înșelătoria, Gisella Cardia a retras banii din contul personal și din cel al asociației, a închis utilitățile la casa închiriată și a plecat din Italia cu mașina, ajungând probabil la vărul soțului său din România.

Alte surse spun că ar fi plecat în Polonia sau că de fapt nu a fugit, ci se află în Sicilia. Oriunde ar fi în momentul de față, Gisella Cardia va trebui să se prezinte în fața judecătorilor de la Tribunalul din Civitavecchia pe data de 8 mai 2023.