Moldoveancă din Italia prădată de 9000 de euro de italianca la care călca rufe

O femeie în vârstă de 40 de ani, originară din Republica Moldova, a fost prădată de 9.000 de euro de italianca pentru ca lucra. În timp ce moldoveanca călca rufe, angajatoarea sa îi fura cardul din geantă și preleva bani de la bancomat, relatează Il Resto del Carlino.

S-a întâmplat la Cadelbosco, provincia Reggio Emilia, din Emilia-Romagna. Angajatoarea, o italiancă în vârstă de 62 de ani, o chema periodic pe moldoveancă la călcat rufe. Apoi, în timp ce aceasta din urmă era ocupată cu călcatul, îi lua cardul din poșetă și ieșea în stradă, la bancomat, de unde făcea retrageri de numerar.

Moldoveanca își desfășura activitatea într-o cameră diferită de cea în care obișnuia să își lase lucrurile personale, de aceea nu și-a dat seama de ceea ce se întâmplă. Angajatoarea ar fi descoperit codul pin scris pe o bucățică de hârtie pe care moldoveanca o ținea alături de card. Astfel, între lunile septembrie 2020 și aprilie 2021, italianca a făcut cel puțin 34 de retrageri, pentru un total de 9.000 de euro. În acest timp, menajera, care nu dispunea de serviciul internet banking, nu ar fi observat nimic suspect. Până într-o zi când, din anumite necesități, a trebuit să ceară un extras de cont bancar. Nu mică i-a fost mirarea când a văzut că în cont avea cu 9.000 de euro mai puțin!

Un control rapid a dezvăluit și de unde au fost retrași banii, precum și orarul de timp în care au fost prelevați. Moldoveanca a depus o plângere la carabinierii din Cadelbosco, care au început ancheta analizând imaginile înregistrate de camerele de supraveghere. În acest mod au descoperit-o pe cea care i-a furat economiile femeii moldovene. Pentru munca prestată, menajera a fost plătită practic din banii săi personali.

Deși neagă acuzațiile, italianca este acuzată de furt și folosire frauduloasă a cardurilor de credit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Avocata apărării, Rosanna Beifiori, a declarat: „Acuzațiile se bazează doar pe declarațiile menajerei. Se examinează un singur filmuleț, cu o retragere justificată pentru că angajatoarea plătise un timbru pentru femeia de serviciu aflată în dificultate. Și atunci când menajera a mers pentru prima dată la carabinieri, angajatoarea a însoțit-o. Pe lângă acestea, clienta mea este o persoană cu o stare materială bună. În opinia noastră, acuzațiile sunt nefondate.”

Moldoveanca, asistată de avocatul Claudio Vincetti, intenționează să devină parte civilă în procesul care va începe în luna ianuarie 2023.

@rotalianul