O italiancă în România: „Emoția pe care am simțit-o la Cetatea Râșnov nu poate fi descrisă în cuvinte”

Avem o țară extraordinar de frumoasă, cu multe locuri nemaiîntâlnite în Europa, dar din nefericire nu îndeajuns de promovată. Orașele frumoase, dar și marea Neagră, Delta Dunării, munții Carpați, mănăstirile Moldovei, zonele unde se pot efectua tratamente balneoclimaterice, multă istorie și cultură, sunt doar câteva dintre punctele ce pot atrage turiști străini care, atunci când vizitează țara noastră, rămân fermecați de frumusețile ei.

Cum a fost și cazul unei tinere italience, Marianna Norillo, deținătoare în Italia a unui blog de călătorii numit „Ti racconto un viaggio” unde povestește despre locurile minunate descoperite în România. Marianna Norillo a pornit de la București unde a vizitat principalele puncte de atracție turistică ale capitalei noastre, apoi a făcut o incursiune în Transilvania, vizitând orașele din zona respectivă, Castelul Bran și Cetatea Râșnov.

Despre aceasta din urmă, italianca spune:

„Emoția pe care am simțit-o în ziua aceea geroasă de iarnă la Cetatea Râșnov nu poate fi descrisă în cuvinte… nu vă pot spune ce frig era, un ger care reușea să-ți intre în oase, fiecare mișcare era o adevărată suferință. Ajunsă sus, pe culme, însă, am fost răsplătită cu o panoramă minunată, unică!”

Marianna Norillo la Cetatea Râșnov. Foto: Ti racconto un viaggio – Travel blog di Marianna Norillo

Atenția i-a fost atrasă în mod deosebit și de orașul Brașov

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„O minunată localitate în stil medieval, este un oraș care excelează din multe puncte de vedere, cu atmosfera sa modernă și boemă în același timp, cu accente etnice.” Turista italiancă face apoi pe blogul său o descriere detaliată a punctelor de atracție turistică ale orașului, de la Biserica Neagră la Piazza Sfatului, de la străzile înguste, pline de clădiri vechi desprinse parcă dintr-o altă epocă, la cele pline de magazine și de restaurante unde se poate mânca regește. Marianna Norillo, încheie invitând cititorii la Brașov, să-i viziteze locurile și să-i cunoască oamenii: „Dacă mergeți înainte de Crăciun, îl veți găsi frumos decorat, plin de luminițe multicolore, cu standuri interesante și cu un enorm brad împodobit în Piața Centrală.”

În comentariile pe care cititorii turistei italience le-au făcut la subsolul textului său de promovare a țării noastre, primul este scurt, concis și la obiect. Un italian scrie: „Ai putea să-mi dai mai multe amănunte, te rog, despre România și în mod deosebit despre Brașov? Am intenția să vizitez orașul și mai mult ca sigur să mă mut acolo.”

Un'indimenticabile Brasov natalizia?✨ ?Andateci (ben coperti) e non ve ne pentirete!

Posted by Ti racconto un viaggio – Travel Blog di Marianna Norillo on Monday, 26 November 2018

@rotalianul