Italiancă înșelată de un fals medic care se dădea român: „I-am trimis 9000 de euro, după ce m-a făcut să mă îndrăgostesc de el”

O femeie de naționalitate italiană a semnalat în mod public, la un post de televiziune, ceea ce i s-a întâmplat cu un fals medic militar român cunoscut pe rețelele de socializare, care a făcut-o să se îndrăgostească de el și căruia i-a trimis 9000 de euro.

„Mi-a spus că el e în Yemen și nu se poate întoarce la fiica lui, care e singură, într-un internat din România. Mi-a furat 9000 de euro și mi-a rupt inima”, a povestit Katia L., din orașul Imperia (Liguria), în emisiunea condusă de Barbara d’Urso pe Canale 5.

„Era un domn, m-a făcut să mă îndrăgostesc de el, dar apoi a început să-mi ceară bani”, a spus femeia vizibil marcată de experiența pe care a avut-o.

Italiancă înșelată de un fals medic român: „I-am trimis 9000 de euro după ce m-a făcut să mă îndrăgostesc de el”. Foto: Sanremo News

O dramă nu doar economică, având în vedere înșelăciunea suferită, ci și emoțională pentru că femeia a crezut pe deplin în acest bărbat, cu care a și-a scris zi de zi mesaje timp de șase luni.

Bărbatul (sau poate o femeie, pentru că nu e clar cine a fost în spatele profilului fals) a contactat-o pe Katia prin intermediul rețelelor de socializare și au comunicat prin mesaje.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„S-a comportat încă de la început ca un gentleman. Mi-a spus că este un medic militar blocat în Yemen și că are o fetiță de 7 ani, care se află la internat, în România și era tare îngrijorat pentru fiica sa care era singură acolo, fără mamă.”

Nu a trecut mult timp și falsul medic a început să-i ceară bani

„A început să-mi ceară bani”, a povestit Katia. „Trecuse deja ceva timp de când comunicam cu el și era îndrăgostită. Am vrut să-l ajut pentru că fata lui era singură la internat și el în Yemen. M-a făcut să mă îndrăgostesc de fotografii și de cuvintele sale. Cu fraze dulci a reușit să-mi cucerească inima.”

Katia a păstrat sute și sute de mesaje din corespondența cu bărbatul respectiv. Omul susținea că se numește Alex David și folosea o fotografie a unui medic care de fapt chiar există, dar cu alt nume. Individul înlocuise numele de pe cardul de spital al adevăratului medic, cu numele său.

- Continuarea după publicitate - zandra.ro%20

„Trebuia să vină la Roma și avea nevoie de bani. I-am trimis și banii pentru biletele de avion, mi le-a arătat, dar apoi am aflat că erau falsuri și că fotografia a fost modificată. De asemenea, mi-a trimis o fotografie cu el în cătușe și una în celulă și m-a făcut să cred că a fost arestat pe nedrept”, a mai povestit Katia.

Cu siguranță cei 9000 de euro pe care femeia i-a trimis falsului medic de care s-a îndrăgostit nu-i va mai putea recupera, dar a făcut public cazul său pentru a trage un semnal de alarmă și a atenționa și alte persoane vulnerabile de a nu cădea în aceeași capcană:

„Banii vin și pleacă până la urmă, asta mai puțin contează, dar vreau să le spun oamenilor să nu aibă încredere și să fie atente. Vă spune una care a fost deja înșelată: verificați bine înainte de a trimite bani. Nu aveți încredere! Este în joc sănătatea voastră și vi se va rupe inima!”