Italiancă înșelată de un fals medic care se dădea român: „I-am trimis 9000 de euro, după ce m-a făcut să mă îndrăgostesc de el”

O femeie de naționalitate italiană a semnalat în mod public, la un post de televiziune, ceea ce i s-a întâmplat cu un fals medic militar român cunoscut pe rețelele de socializare, care a făcut-o să se îndrăgostească de el și căruia i-a trimis 9000 de euro.

„Mi-a spus că el e în Yemen și nu se poate întoarce la fiica lui, care e singură, într-un internat din România. Mi-a furat 9000 de euro și mi-a rupt inima”, a povestit Katia L., din orașul Imperia (Liguria), în emisiunea condusă de Barbara d’Urso pe Canale 5.

„Era un domn, m-a făcut să mă îndrăgostesc de el, dar apoi a început să-mi ceară bani”, a spus femeia vizibil marcată de experiența pe care a avut-o.

Italiancă înșelată de un fals medic român: „I-am trimis 9000 de euro după ce m-a făcut să mă îndrăgostesc de el”. Foto: Sanremo News

O dramă nu doar economică, având în vedere înșelăciunea suferită, ci și emoțională pentru că femeia a crezut pe deplin în acest bărbat, cu care a și-a scris zi de zi mesaje timp de șase luni.

Bărbatul (sau poate o femeie, pentru că nu e clar cine a fost în spatele profilului fals) a contactat-o pe Katia prin intermediul rețelelor de socializare și au comunicat prin mesaje.

„S-a comportat încă de la început ca un gentleman. Mi-a spus că este un medic militar blocat în Yemen și că are o fetiță de 7 ani, care se află la internat, în România și era tare îngrijorat pentru fiica sa care era singură acolo, fără mamă.”

Nu a trecut mult timp și falsul medic a început să-i ceară bani

„A început să-mi ceară bani”, a povestit Katia. „Trecuse deja ceva timp de când comunicam cu el și era îndrăgostită. Am vrut să-l ajut pentru că fata lui era singură la internat și el în Yemen. M-a făcut să mă îndrăgostesc de fotografii și de cuvintele sale. Cu fraze dulci a reușit să-mi cucerească inima.”

Katia a păstrat sute și sute de mesaje din corespondența cu bărbatul respectiv. Omul susținea că se numește Alex David și folosea o fotografie a unui medic care de fapt chiar există, dar cu alt nume. Individul înlocuise numele de pe cardul de spital al adevăratului medic, cu numele său.

„Trebuia să vină la Roma și avea nevoie de bani. I-am trimis și banii pentru biletele de avion, mi le-a arătat, dar apoi am aflat că erau falsuri și că fotografia a fost modificată. De asemenea, mi-a trimis o fotografie cu el în cătușe și una în celulă și m-a făcut să cred că a fost arestat pe nedrept”, a mai povestit Katia.

Cu siguranță cei 9000 de euro pe care femeia i-a trimis falsului medic de care s-a îndrăgostit nu-i va mai putea recupera, dar a făcut public cazul său pentru a trage un semnal de alarmă și a atenționa și alte persoane vulnerabile de a nu cădea în aceeași capcană:

„Banii vin și pleacă până la urmă, asta mai puțin contează, dar vreau să le spun oamenilor să nu aibă încredere și să fie atente. Vă spune una care a fost deja înșelată: verificați bine înainte de a trimite bani. Nu aveți încredere! Este în joc sănătatea voastră și vi se va rupe inima!”