O italiancă a mers personal în România pentru a-și recupera bijuteriile de 50.000 de euro furate de un român

Un bărbat român domiciliat în orașul Hârlău, județul Iași, a furat de la o italiancă bijuterii din aur în valoare de 50.000 de euro pe care, odată întors în țară, le-a amanetat. Italianca păgubită s-a deplasat personal în România pentru a-și recupera micuța comoară.

Conform publicației Ziarul de Iași, femeia a reuşit să găsească la Hârlău doar o mică parte din bijuterii și anume cele rămase nevândute de casa de amanet unde bărbatul le dusese.

Se numește Nicolae Feștilă și a sustras bijuteriile dintr-un depozit situat în localitatea Corigliano Calabro, din provincia Cosenza (Calabria). Întors în ţară, Feștilă a reuşit să vândă cea mai mare parte a bijuteriilor la case de amanet. Când a fost identificat şi reţinut de poliție, au mai putut fi recuperate doar bijuterii în valoare de aproximativ 4000 de euro.

Magistraţii Judecătoriei Hârlău l-au condamnat la un an de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Pe parcursul anului respectiv Feștilă va trebui să presteze şi 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Bărbatul român a fost obligat de instanţă să achite 46.000 de euro către proprietara bijuteriilor furate, ca şi a sumei de 1.500 de euro, reprezentând cheltuielile de transport ale părţii vătămate pe relaţia Italia – România.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20