Italiancă moartă de coronavirus la terapie intensivă: „A fost infectată de îngrijitoarea română”

O italiancă în vârstă de 73 de ani care era internată în unitatea de terapie intensivă a spitalului Maddaloni, din Caserta, a murit după ce a fost diagnosticată cu infecția provocată de noul coronavirus. Autoritățile sanitare italiene au declarat că femeia s-a îmbolnăvit după ce a intrat în contact cu îngrijitoarea ei, o româncă testată și ea pozitiv la Covid-19.

Pensionara și alte patru persoane au fost testate pozitiv în urmă cu zece zile. Sursa infecției o reprezintă îngrijitoarea femeii decedate, au declarat autoritățile sanitare italiene citate de Il Mattino:

„Doamna în vârstă de 73 de ani a fost infectată de îngrijitoarea sa” – a spus directorul ASL din Caserta, Pasquale Di Girolamo.

„A fost internată în spital pentru că deja suferea de alte patologii. Așa cum se întâmplă adesea în aceste condiții, starea pacientei s-a agravat, motiv pentru care medicii au luat decizia să o interneze în unitatea de terapie intensivă, dar la puține zile a survenit decesul”,  a mai adăugat directorul ASL.

Moartea femeii constituie singurul deces din întreaga regiune înregistrat luni, 3 august.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI