O italiancă a organizat o strângere de fonduri pentru familia românului care a murit după ce a căzut cu mașina de pe un pod

„Octavian Băcilă a murit într-un grav accident rutier în apropiere de Ponte Milvio. Soția, Camelia, se află în mare dificultate din cauza cheltuielilor pe care le are în această perioadă grea și cu atât mai mult pentru a putea plăti studiile și subzistența celor doi fii, de 24 și de 9 ani.”

Apelul de mai sus, relatează ziarul La Repubblica, este făcut de una dintre italiencele pentru care lucrează soția lui Octavian, românul decedat în data de 16 februarie după ce s-a prăbușit cu mașina de pe un pod din Roma.

Octavian Băcilă a murit la numai 51 de ani într-un grav accident rutier petrecut la Roma.

Conaționalul nostru, care este posibil să fi suferit o stare de rău în timp ce se afla la volan, a ieșit cu mașina de pe carosabil, a rupt parapetul metalic și bariera anti-zgomot, apoi a căzut în gol de la o înălțime de circa 8 metri. Autoturismul s-a prăbușit într-o parcare din via Orti della Farnesina, iar impactul cu solul a fost fatal pentru Octavian.

Mașina conaționalului nostru s-a prăbușit în gol de la circa 8 metri înălțime. Foto: Davide Fracassi/Ag.Toiati/Il Messaggero

Tavi, cum îi spuneau prietenii, locuia în Italia din 1997, mai scrie sursa citată. Era rezident în cartierul Muratella din Roma. Unul dintre fiii săi – Eusebiu, în vârstă de 24 de ani – trăiește în România, mai exact, în localitatea Victoria din județul Brașov. Acolo a fost repatriat și trupul tatălui său pentru a fi înmormântat.

Copilul de 9 ani, în schimb, locuiește cu mama lui la Roma și merge la școală acolo. Soția lui Octavian lucrează ca menajeră și câștigă numai 700 de euro pe lună. Înainte de această tragedie, cei doi reușeau să se descurce, din punct de vedere economic, cu cele două salarii care intrau în casă. Acum, însă, pentru Camelia urmează o perioadă extrem de dificilă după toate cheltuielile pe care a trebuit să le suporte, chiar și cu ajutorul comunității românești din Roma, pentru a organiza repatrierea și înmormântarea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Giovanna Declich, o italiancă pentru care mama de naționalitate română lucrează ca menajeră, nu a putut rămâne indiferentă în fața acestei situații, de aceea s-a hotărât să organizeze o strângere de fonduri pentru a ajuta-o.

„Cine are bunăvoința să facă o donație, cât de mică, poate trimite contribuția sa în contul bancar cu IBAN IT42B36772223000EM001557833, titular Camelia Băcilă”, a mai spus italianca în apelul ei făcut prin intermediul ziarului La Repubblica.