Italianul care s-a dat drept chirurg estetician în România și a operat mai multe persoane, a fost arestat în Italia

Autoritățile din Italia au pus în aplicare astăzi, 22 august 2023, un mandat de arestare european emis de autoritățile judiciare românești pe numele renumitului escroc italian Matteo Politi, în vârstă de 43 de ani și originar din Veneția.

Politi a fost condamnat în România la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune și falsificare de documente, dar a reușit să fugă de justiție până în prezent.

Conform acuzațiilor aduse acestuia, între lunile martie și decembrie 2018, bărbatul italian s-a dat drept medic estetician, inducând în eroare nu mai puțin de nouă victime, pe care le-a convins de competențele sale ca medic specialist în chirurgia plastică și estetică.

Folosind un nume fals, Politi a efectuat astfel intervenții chirurgicale în mai multe clinici din București, obținând profituri de zeci de mii de euro.

În cadrul investigațiilor recente, s-a descoperit că acesta era angajat într-un hotel din Mestre.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După arestare, forțele de ordine italiene, care efectuaseră cercetări până la Hong Kong, au informat Serviciul pentru Cooperare Internațională de Poliție pentru a comunica cu organismele străine.

Conform dispozițiilor autorității judiciare, Politi a fost transportat la închisoarea Santa Maria Maggiore din Veneția, în așteptarea procedurilor de extrădare.

Istoricul „medicului” italian este mai mult decât îngrijorător. Chiar dacă avea doar studii până la nivelul gimnazial, Politi a pretins timp de 15 ani că este chirurg estetic.

Cu toate că a fost denunțat și anterior pentru practicarea ilegală a medicinei, el a continuat să profeseze, lucrând chiar și în străinătate, în locuri precum Hong Kong și România.

- Continuarea după publicitate -

Folosind numele de „Luigi”, Politi a tratat sute de pacienți, afirmând că este un expert în „medicina cosmetică și estetică”.

El a reușit să îi convingă pe directorii a șase instituții de sănătate din patru regiuni diferite despre calificările sale.

Afirmațiile sale au fost întărite de diplome false, dar medicii români au reușit în cele din urmă să sesizeze anumite nereguli și au alertat autoritățile judiciare, care au descoperit frauda și emis un mandat de arestare.

Astfel, cariera medicală a lui Matteo Politi s-a încheiat brusc, iar în această dimineață s-a încheiat și libertatea sa, în localitatea Marghera din provincia Veneția, unde a fost arestat de carabinieri.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20