Italianul cu 8 clase acuzat că a operat fără drept în România anunță că își va deschide o clinică medicală

Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în România fără drept, a anunțat pe pagina sa de Instagram că își deschide o clinică medicală privată, denumită „Politi Med Center”, în care vor opera „cei mai buni medici din Europa.”

„Clinica din POLITI MED CENTER va fi deschis înainte de mult timp cu cei mai buni medici din Europa, în curând când voi termina, voi trimite tuturor prietenilor Facebook şi Instagram o invitaţie la gala din inauguratie cu un cadou de bun venit”, a scris italianul pe pagina sa de Instagram.

La începutul lunii februarie, Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private din București deși avea doar opt clase, a fost prins de polițiștii de frontieră de la Curtici, județul Arad, în timp ce încerca să fugă din țară.

Falsul medic italian ar fi declarat în timpul audierilor de la Secția 4 de Poliție că este cetăţean european şi că nu avea nevoie de niciun aviz de la Colegiul Medicilor din România pentru a profesa în ţara noastră.

Tot atunci, italianul le-ar fi spus poliţiştilor că a lucrat multă vreme în unităţile de primiri-urgenţe din Marea Britanie, fiind considerat un medic extrem de calificat. În plus, Politi, alias doctorul Matthew Mode, ar fi mărturisit că a fi operat inclusiv în teatrele de operaţiuni, neprecizând dacă a fost vorba despre Irak sau Afganistan.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De asemenea, în 2011, Matteo Politi a primit o sentință de un an și jumătate cu suspendare în Italia, după mai mulți ani în care a mințit că e medic, profitând că avea același nume de familie cu al unui cardiolog cu o reputație bună din Modena: Luigi Vincenzo Politi.

Matteo Politi a fost în arest preventiv în primăvara acestui an, fiind acuzat că ar fi operat fără drept. Ulterior, magistraţii au ridicat măsura.