Italieni judecați pentru exploatarea muncitorilor români. Plăteau 4,50 euro pentru o zi de muncă

Patru italieni din Mondragone, regiunea Campania, au fost trimiși în judecată pentru asociere infracțională privind exploatarea lucrătorilor agricoli și intermediere ilicită a forței de muncă, informează Paese News. Muncitori agricoli români, bulgari și africani lucrau 11 ore pe zi pentru o plată de numai 4,50 euro.

Gennaro Bianchino, în vârstă de 64 de ani, reprezentant legal al SRL Sviluppo Agricolo Bianchino, Pasquale și Vincenzo Miraglia în vârstă de 43, respectiv 46 de ani, proprietari de firme individuale din sectorul fructelor și legumelor precum și Francesco Pagliaro în vârstă de 54 de ani au apărut în fața judecătorului Francesco Rugarli de la Tribunalul din Santa Maria Capua Vetere.

Conform anchetei efectuate de carabinieri și Garda Financiară, cei patru italieni au creat practic o organizație prin care recrutau forță de muncă prin activitate de intermediere ilegală. Muncitorii erau aproape în totalitate români, bulgari și africani, majoritatea femei, care lucrau pe câmpurile din Mondragone, Falciano Del Massico, Villa Literno, Grazzanise, Castel Volturno. Lucrau la negru și primeau o plată zilnică de circa 4,50 euro pentru 11 ore de muncă.

Muncitorii erau duși în câmp în zorii zilei, nu aveau la dispoziție toalete și nu aveau voie să-și îndrepte spinarea până la pauza de prânz. Ei erau obligați să stea aplecați încontinuu pentru a demonstra că muncesc.

O „afacere” care, conform unui calcul inițial estimat de Parchetul din Santa Maria Capua Vetere, le-a adus celor patru italieni un beneficiu de aproximativ 2 milioane de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Sursa foto: Paese News