Italienii despre fetele românce dispărute: „Rușine bărbaților care apelează la serviciile acestor copile!”

În emisiunea „Chi l’ha visto” de miercuri, 16 octombrie, s-a vorbit despre cazul Alexandrei Măceșanu. După cum se știe deja, cazul este unul foarte controversat. Fata a dispărut pe 24 iulie și potrivit anchetatorilor a fost violată și ucisă de Gheorghe Dincă, un mecanic de 66 de ani, dar pentru familie nu este adevărat deși sunt dovezi clare că Dincă spune adevărul. Unchiul Alexandru Cumpănașu și mama Tudorița Măceșanu – invitați în studio – sunt convinși că destinul Alexandrei este altul și că fata este încă în viață, undeva în Italia.

Gheorghe Dincă mărturisește că a ucis-o atât pe Alexandra cât și pe Luiza Melencu, o altă tânără dispărută în primăvara acestui an. Oasele Luizei sunt găsite în locul indicat de Dincă, dar din care nu a fost posibil să se efectueze testul ADN. În casa mecanicului român au fost găsiți doi dinți – cu siguranță ai Alexandrei – și o parte din bijuteriile fetei. Într-un butoi, fragmente de oase arse care s-au dovedit în urma testului ADN că ar fi ale Alexandrei într-o proporție de 99,93%. Faptul că nu au fost însă găsite trupurile celor două fete, a lăsat spațiu opiniei din partea familiei că Alexandra este încă în viață și a fost vândută împreună cu Luiza pe piața prostituției.

Pe de o parte rezultatele Institutului Național de Medicină Legală și declarațiile asasinului care confirmă decesul celor două tinere, pe de altă parte speranța familiei Măceșanu că acestea ar putea fi în viață, alimentată spun unii de Alexandru Cumpănașu, rudă îndepărtată a familiei, care candidează la funcția de președinte al României și își construiește campania electorală pe această tragedie.

Fapt este că pornind de la acest caz, italienii de la „Chi l’ha visto” au adus în atenția opiniei publice și alte cazuri de tinere românce dispărute în neant, publicându-le fotografiile și făcând apel la persoanele care le-au văzut sau știu unde s-ar putea afla să denunțe la poliție.

„Alexandra și Luiza au fost răpite pentru a se prostitui în Italia? Nu ar fi singurele, iată fotografiile altor fete românce dispărute. Are cineva informații utile despre ele?”, întreabă realizatorii programului „Chi l’ha visto” de pe Rai 3.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Tinere românce dispărute. Foto: Rai 3 – Italia

Sub această imagine publicată de sursa citată pe pagina Facebook, multe persoane deplâng soarta tinerelor fete dispărute și care se presupune că au fost aduse în Italia pentru a se prostitui și învinovățesc în mare măsură pe cei care cer și acceptă serviciile sexuale ale acestor fete:

„Și mai spunem că italienii sunt bărbați cu principii… care se duc să facă sex cu niște fetițe..”, scrie Rosalia. „Rușine bărbaților care merg la fetițe dintr-astea!”

„Hai să vorbim clar, bărbații merg la prostituate, este inutil să negăm acest lucru. Dacă s-ar deschide bordeluri poate totul ar fi mai controlat și nu s-ar mai întâmpla orori de acest gen. Îmi pare atât de rău pentru aceste fete…”, este de părere Silvia.

„În ce fel de țară trăim?”, se întreabă Cristiana, „sunt pline orașele de aceste copile care stau pe străzi și toți sunt conștienți de ceea ce li se întâmplă. De ce nu se iau măsuri?”

Te-ar mai putea interesa și: