Italienii despre un sat din România: „Un adevărat paradis în care să trăiești”

„În munții Banatului din România există satul Eibenthal, care are cea mai mică rată a criminalității din lume, banii sunt lăsați în sacoșe, pe stradă și nimeni nu îndrăznește să-i fure.”, scriu italienii de la publicația Alphabet City Magazine.

„Mai exact, furturile sunt practic zero, atât de mult încât nu există nici măcar o secție de poliție. Pe scurt, un adevărat paradis în care să trăiești!”, a mai specificat sursa citată.

Italienii sunt de părere că meritul revine cu siguranță locuitorilor care au fost mereu deosebit de pașnici și respectuoși unii față de ceilalți. „În 20 de ani de când există acest obicei, adică de când ultimul brutar și-a închis afacerea, nici măcar un bănuț nu a fost furat vreodată.”

Localitatea Eibenthal din județul Mehedinți s-a înfiinţat în anul 1827, în timpul celui de-al doilea val de colonizări cu cehi, care avea ca scop colonizarea zonei de frontieră a Imperiul Austro-Ungar. S-au ocupat cu exploatarea lemnului şi mineritul care au fost principalele surse de venit pentru locuitorii din Eibenthal.

În prezent, în sat sunt mai puțin de 300 de locuitori, iar localnicii spun că în Eibenthal nimeni nu fură. Mașina cu pâine vine de trei ori pe săptămână, iar în zilele respective localnicii pun sacoșele cu bani agățate la stradă. Șoferul lasă pâinea și restul de la bani în plase.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În sat nu există niciun magazin și nici unitate de poliție. Până acum nimeni nu s-a plâns că i-au dispărut banii sau pâinea.