Italienii, solidari cu familia unui român mort de Covid: „O persoană deosebită, mereu cu zâmbetul pe buze”

În memoria lui Dan Tănăsescu, român mort de Covid anul trecut, pe 29 martie 2021, comunitatea din Villafranca organizează vineri, 10 iunie, de la 21.00, un turneu de fotbal pe stadionul Morgagni. Evenimentul are drept scop strângerea de fonduri în favoarea soției sale, Andrea și a fiului Patrick, rămas fără tată la numai 6 anișori.

Dan Tănăsescu trăia în Italia de 25 de ani și era angajat la firma BluLine din Forlì, informează Il Resto del Carlino. La Villafranca, unde locuia împreună cu soția și fiul său, era cunoscut și respectat de toată lumea.

Moartea lui Dan i-a zguduit puternic pe locuitorii cartierului care se întinde de-a lungul străzii Via Lughese. Prietenii și cunoștințele s-au mobilizat imediat pentru a-și exprima regretul și a-și demonstra solidaritatea față de cei dragi lui.

O primă strângere de fonduri a fost organizată în Villafranca și în orașul vecin, San Martino din Villafranca. O idee promovată de prietenul său, Marco Cavina, managerul centrului sportiv Giulianini: „Un ajutor care vine din inimă – a subliniat Cavina despre românul nostru – în memoria unei persoane deosebite, mereu dispusă să dea o mână de ajutor tuturor și mereu cu zâmbetul pe buze.”

Un lanț de solidaritate pentru a oferi micuțului rămas fără tată un ajutor economic atât de necesar. Pe lângă contribuția strânsă de cetățenii din Villafranca, după decesul său a fost organizată o strângere de fonduri și în secția de Terapie intensivă unde românul a fost internat și unde a reușit să ajungă la sufletul personalului sanitar care i-a fost alături în ultimele clipe.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI