„Îți găsim o femeie cu care să te însori”. Români din Italia, mamă și fiu, acuzați că au înșelat un italian cu 15.000 de euro

Doi cetățeni români, mamă și fiu, în vârstă de 60, respectiv 40 de ani, au fost trimiși în judecată luni, 7 martie 2022, la tribunalul din orașul italian Modena (Emilia-Romagna), acuzați că au înșelat un bărbat italian cu circa 15.000 de euro.

Cei doi români l-au abordat pe bărbat pe stradă și, după ce l-au „interogat” pentru a afla ce-și dorește mai mult, i-au promis că-i vor aduce în Italia o femeie dispusă să se căsătorească cu el.

Din cele relatate de publicația italiană Il Resto del Carlino reiese că italianul, în vârstă de circa 50 de ani, suferă de probleme psihice și a fost abordat de român și mama lui în urmă cu aproape trei ani, în 2019.

Victima înșelătoriei tocmai ieșise din spitalul din Sassuolo și a fost întâmpinat pe stradă de mama și fiul români, care au reușit în scurt timp să descopere dorința cea mai mare a bărbatului italian: aceea de a se căsători.

Infractorii i-au spus atunci că îi pot aduce în Italia o femeie pe care să o ia de soție, dar că au nevoie de bani pentru a plăti documentele și transportul. Italianul nu a stat prea mult pe gânduri și a acceptat propunerea celor doi, începând din acel moment să le plătească diferite sume de bani pentru a-și cunoaște viitoarea soție.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După ce a ajuns să le dea românilor circa 15.000 de euro, dar a văzut că tot singur este și nicio femeie nu a venit să-l cunoască, italianul a început să-și dea seama că a fost înșelat. ajutat de niște rude, bărbatul a depus astfel plângere la autorități împotriva românilor care l-au înșelat.

În urma investigațiilor efectuate de forțele de ordine, mama și fiul români au fost găsiți în localitatea Carpi din provincia Modena, unde sunt rezidenți, și au fost trimiși în judecată cu acuzația de eludare a unei persoane incapabile.

Avocatul Mauro Di Frenna, care-i apără pe cei doi români, spune că sumele de bani au fost primite în mod legal și că bărbatul italian nu a fost înșelat de inculpați. Di Frenna urmează să explice totul în faza de dezbatere a procesului, care va începe la data de 26 mai din acest an, mai scrie sursa citată.