Iubitul româncei dispărute în Italia, cercetat pentru omor. Au petrecut împreună noaptea dinaintea dispariției

Situația lui Simone Gresti, iubitul tinerei de origine română, Andreea Rabciuc, care a dispărut în Italia, se agravează. El este cercetat pentru omor.

Andreea, în vârstă de 27 de ani, a dispărut în noaptea de 11-12 martie 2022, iar acum, la aproape doi ani de la dispariția ei misterioasă, a apărut un nou indiciu.

Sâmbătă după-amiază, 20 ianuarie, într-o casă rurală degradată din provincia Ancona, au fost descoperite rămășițe umane și obiecte personale ce par să aparțină tinerei românce.

photo_2024-01-22_10-26-15
Andrea Rabciuc, Simone Gresti și casa în care au fost găsite rămășițele care ar putea aparține tinerei românce

Pe lângă rămășițele umane găsite, la fața locului erau articole vestimentare ce par să fie ale româncei: bocanci, o geacă albă, un hanorac cu Tom și Jerry și un rucsac fluorescent.

Toate acestea se aflau în casa nelocuită aflată la mai puțin de un kilometru de locul unde Andreea a petrecut seara înainte de dispariția ei, în compania a doi prieteni și a iubitului său, Simone Gresti.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Până acum, Gresti, în vârstă de 44 de ani, era unicul suspect în cazul dispariției Andreii, investigat pentru sechestrare de persoană. Acum, însă, situația sa juridică se complică, avocatul său, Emanuele Giuliani, confirmând că este investigat pentru omor.

Avocatul descrie starea lui Simone Gresti ca fiind una de șoc, menționând că acesta a încercat între timp să își refacă viața, cu un nou loc de muncă și o nouă parteneră.

Examinările medico-legale, programate pentru astăzi, luni, 22 ianuarie, ar putea oferi detalii importante  în această investigație condusă de procurorul Irene Bilotta. Specialiștii speră să determine cauza morții și să confirme dacă rămășițele aparțin de fapt româncei Andrea Rabciuc.

Un aspect intrigant al cazului este legat de locația descoperirii resturilor. Casa respectivă fusese inspectată în zilele imediat următoare dispariției Andreii. O întrebare crucială rămâne: a fost Andreea ucisă în acest loc și corpul ei a rămas neobservat timp de aproape doi ani, sau a fost transportat acolo ulterior?

Nu este clar, însă, dacă perchezițiile s-au extins și pe zona declarată neutilizabilă, în care cei doi frați proprietari, care au în folosință terenul și acea casă degradată, nu au intrat niciodată în ultimii doi ani.

Sâmbătă seară, când unul dintre cei doi a observat un geam spart la parter și a intrat în casă, a observat pe o scară oase umane și obiecte de îmbrăcăminte.

Georgeta Cruceanu, mama tinerei, a fost devastată de această descoperire. Într-un moment de profundă durere, a cerut carabinierilor să-i confirme dacă resturile aparțin fiicei sale și cum a fost ucisă. Ea este convinsă de vinovăția lui Simone Gresti.

Cu ocazia zilei de naștere a fetei sale, pe 7 decembrie 2023, Georgeta și-a exprimat pe Facebook speranța că fiica sa ar putea fi în viață, departe de circumstanțele nefaste în care a dispărut:

„Uneori îmi imaginez că ești fericită pe undeva, că ți-ai făcut o viață nouă departe de mizeria în care ai ajuns, departe de oamenii inutili cu care te-ai legat. Dar apoi trebuie să mă trezesc la realitate.”