Jaf consistent cu autor român într-o biserică din Cosenza

Jaful a avut loc zilele acestea în San Lucido, un orășel micuț din provincia Cosenza, în Calabria, unde un cetățean român în vârstă de 40 de ani a pătruns în sacristia bisericii locale reușind să fure obiecte din aur și bijuterii prețioase de mare valoare.

Inițial, se vorbea de o valoare în jur de 1 milion de euro, sau cel puțin așa scrie site-ul Qui Cosenza dar nouă ni s-a părut suspect faptul că nici un ziar nu a scris nimic despre asta încă, cu excepția acelui site anonim, așadar am decis să sunăm la Carabinierii din San Lucido, unde ne-a răspuns o persoană foarte amabilă și care ne-a confirmat că jaful este real dar bufnindu-l râsul auzind că e vorba de 1 milion de euro, ceea ce a negat cu fermitate.

A precizat totuși că e vorba de o sumă destul de mărișoară refuzând să ne spună suma precisă pe motive de confidențialitate cu biserica, presupunem noi, dar și pentru siguranța bisericii pe viitor, pentru a nu deveni ținta altor jafuri.

Spunem asta fiindcă obiectele furate din urma jafului au fost recuperate și returnate bisericii, mare parte dintre ele fiind găsite în locuința românului iar restul fiind recuperate de pe la unele case de amanet din Corigliano și din Rende.

Autorul furtului a fost înmânat Procuraturii din Paola, Cosenza, și va fi acuzat de furt agravat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20