La 93 de ani o bunică italiană zboară în Kenya pentru a ajuta copiii orfani: „Uitați-vă la ea, cine ar fi în stare să o oprească?”

O femeie în vârstă de 93 de ani din Italia a câștigat inimile tuturor, după ce a plecat în Africa pentru o perioadă de 3 săptămâni, să ajute copiii orfani. Irma, din localitatea Noventana Vicentina, în nord-estul Italiei, își va petrece timpul ajutând, alături de fiica sa, micuții aflați într-un orfelinat din Kenya, scrie La Repubblica.

Un post cu două fotografii în care se poate vedea femeia de 93 de ani pășind grăbită spre avion, a devenit viral pe Facebook, strângând zeci de mii de like-uri. Imaginea a fost postată de nepoata lui Irma, Elisa Coltro.

Bunica Irma trăiește în Noventana Vicentina, în Veneto. A rămas văduvă la vârsta de 26 de ani, cu trei copii și apoi a pierdut o fiică. „Bunica mea a iubit întotdeauna viața și nu a fost oprită niciodată de nimic. Ea și-a dedicat viața familiei și pentru a-i ajuta pe cei din jurul ei. Pentru mine a fost întotdeauna un exemplu”, a declarat nepoata pentru presa italiană.

Elisa a luat-o deja pe urmele bunicii, ajutând refugiații sirieni în Grecia pe parcursul ultimilor doi ani.

Pe Facebook, ea a scris următoarele rânduri: „Ea este bunica mea Irma, o tânără în vârstă de 93 de ani, care a zburat în seara asta pentru a ajunge în Kenya. Nu pentru a merge ca turistă, ci pentru a ajuta copiii dintr-un orfelinat. V-o arăt pentru că personal cred că ar trebui să avem puțină inconștiență să trăim, și nu doar să supraviețuim. Uitați-vă la ea, cine o oprește? O iubesc!”, a scris Elisa pe Facebook.

„Nu mi-am imaginat că va avea atâta popularitate” – declară Elisa pentru La Repubblica – „Mama mi-a trimis fotografiile de la aeroport și când am văzut-o pe bunica mea, cu valiza ei roșie am fost atât de mândră că am scris postul”.

„Este un cuplu din Vicenza, soț și soție” – spune Elisa – „care merg în Kenya o lună pe an, se ocupă de copii și fac lucrări de întreținere într-un orfelinat fondat de un misionar vicentin. Bunica mea i-a cunoscut și îi ajută cât de mult poate, dar anul acesta a decis că donațiile nu sunt suficiente, dorea să fie mult mai utilă și i-a spus mamei mele: ‘Să mergem în Kenya! M-aș bucura să vă însoțesc.’ Până la urmă au plecat amândouă: fiica și-a însoțit mama. Sunt incredibie. Și vor rămâne acolo timp de trei săptămâni”. Elisa se oprește. „Sau poate că bunica mea decide în cele din urmă să rămână în Kenya și nu se mai întoarce, este posibil, cunoscând inima ei mare și cât e de energică”.