Guvernul italian extinde măsurile din Lombardia pentru toată Italia. Conte: „Decizia corectă astăzi este aceea de a sta acasă”

„Obiceiurile noastre trebuie schimbate acum, trebuie să renunțăm toți la câte ceva pentru binele Italiei și când vorbesc de Italia, vorbesc de persoanele dragi nouă, de părinții noștri, de bunicii noștri. Trebuie să o facem imediat și vom reuși doar dacă vom colabora cu toții și ne vom adapta acestor reguli mai stricte.”

Acestea sunt cuvintele cu care și-a început în urmă cu câteva minute discursul premierul italian Giuseppe Conte, un discurs prin care anunța că măsurile restrictive care au fost aplicate zonelor roșii din Italia, unde există focare de infecție cu noul coronavirus, vor fi extinse în toată țara. Mai exact, vor fi interzise sub orice formă adunările publice, fie că vorbim de ieșiri în oraș cu prietenii, evenimente culturale sau evenimente sportive, chiar și exercițiile la sala de fitness.

„Din acest motiv am decis de comun acord cu ceilalți membri ai Guvernului să adoptăm măsuri și mai severe, mai restrictive, pentru a reuși să limităm cât mai mult posibil răspândirea coronavirusului și să tutelăm astfel sănătatea tuturor cetățenilor, despre care aș vrea să vă amintesc că este principalul nostru obiectiv, încercând în același timp să protejăm pe cât posibil și alte interese care merită să fie tutelate”, a continuat Conte.

„De aceea voi semna un decret de măsuri pe care putem să-l sintetizăm prin expresia «eu stau acasă». Nu va mai exista o «zonă roșie», nu va mai exista «zona 1» sau «zona 2» a Peninsulei. Va exista Italia «zona protejată»”, a mai adăugat premierul italian.

Conte a anunțat astfel că prin noul decret pe care-l va semna va cere tuturor persoanelor aflate în Italia să evite sub orice formă călătoriile pe teritoriul italian, cu excepția celor în interes de muncă, în caz de nevoie urgentă sau pentru probleme de sănătate, care să fie demonstrate toate cu documente.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Va fi nevoie așadar să evităm pe tot teritoriul Peninsulei călătoriile, cu excepția celor motivate de trei circumstanțe precise: în interes demonstrat de muncă, în caz de nevoie urgentă sau pentru motive care țin de sănătate. Adăugăm la acest decret și o interdicție pentru adunările în aer liber sau în locale deschise publicului (…) Nu ne mai putem permite aceste ocazii de socializare, care devin ocazii de contaminare”, a precizat Giuseppe Conte.

Conform celor relatate de premierul italian în cadrul conferinței de presă, pe care o puteți urmări mai jos, nu vor fi interzise călătoriile cu mijloacele proprii de transport sau cele în comun, de la domiciliu până la locul de muncă și înapoi.

„Decizia corectă astăzi este aceea de a sta acasă”, a conchis Giuseppe Conte, care a precizat că aceste măsuri restrictive extinse pe tot teritoriul italian vor intra în vigoare începând de marți, 10 martie și vor fi valabile până în data de 3 aprilie.